Naci Ünüvar: "In De Grolsch Veste is het ook een gekkenhuis"

Naci Ünüvar
Naci Ünüvar Foto: © Pro Shots

FC Twente speelt donderdagavond in de play-offs van de Conference League tegen Fenerbahçe. Er wordt een zware wedstrijd verwacht, weet ook Naci Ünüvar.

Ünüvar speelde vorig seizoen in Turkije en weet hoe het Turkse voetbal in elkaar steekt. "Het is heel veel schakelen", legt hij uit tegenover Voetbal International. "Aanvallen-verdedigen, aanvallen-verdedigen; het spel gaat continu heen en weer in het Turkse voetbal. Dan merk je wel dat wij in Nederland qua positiespel beter zijn. Daarom denk ik dat wij tegen Fenerbahçe zeker niet kansloos zijn."

"Voor ons team, voor de hele club wordt het daar echt een belevenis", weet de linksbuiten. "Ik verwacht ontzettend veel strijd. We gaan naar een stadion met gekke fans. We zijn wat gewend, hier in De Grolsch Veste is het ook een gekkenhuis. Turkse fans zijn misschien nog wat extremer, maar wij moeten daarvan niet onder de indruk zijn. Niet meegaan in hun omschakelspel. Gewoon lekker voetballen. Als wij goed aan de bal zijn, dan moet het honderd procent goed komen."

Ünüvar is bekend met het team van de Turkse opponent. "Jaja, ik ken de ploeg wel. En natuurlijk halen ze weer grote namen binnen. Edin Dzeko, Dusan Tadic, Fred. Sebastian Szymański, ook een goede speler natuurlijk. Maar als wij ons normale spel spelen en hard werken voor elkaar, dan heb ik er een heel goed gevoel over. Echt."

"Het is toch mooi dat wij die wedstrijden mogen spelen? We moeten gewoon gaan genieten van die ambiance daar, maar ons niet gek laten maken. Wij zetten een goede reeks neer bij FC Twente, wij kunnen met vertrouwen naar Turkije. Dat moeten we daar ook uitstralen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties