Namli gelinkt aan FC Twente: "Maar hij kan met de topdrie mee"

Younes Namli namens PEC Zwolle
Younes Namli namens PEC Zwolle Foto: © Pro Shots

Younes Namli is één van de spelers die de afgelopen weken is gelinkt aan FC Twente. Volgens Diederik Boer is de PEC-uitblinker echter klaar voor een topdrie-club in Nederland, al noemt hij alleen Feyenoord, PSV en Ajax, en niet FC Twente. De oud-keeper denkt dat Namli absoluut van toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor Ajax.

"Als zijn rendement hoger lag, dan had hij al lang bij een topclub gezeten", zegt Boer tegen VoetbalPrimeur. "Dat ontbreekt een beetje bij hem. Het goals maken. Dan snijdt hij naar binnen en heeft hij zich zo mooi vrijgespeeld, maar dan ontbreekt het afmaken. Daar heeft hij moeite mee."

"Ik vergelijk hem weleens met Hakim Ziyech of Steven Berghuis", vervolgt Boer. "Alleen die komen naar binnen en dan is het negen van de tien keer een doelpunt. Dat ontbreekt bij Younes nog. Qua voetbal en intelligentie durf ik met honderd procent zekerheid te zeggen dat hij met de top-drie meekan. Als ik Ajax was en ik kon hem transfervrij ophalen, zou ik dat zeker een interessante speler vinden om bij de selectie te hebben."

Boer denkt dat Ajax goed past bij de kwaliteiten van Namli. "Younes is een hele creatieve speler met veel gevoel in zijn linkerbeen om mensen vrij voor de goal te zetten. Hij heeft een dribbel en kan mensen passeren. Het is misschien niet de directe versterking waarvan iedereen denkt: dat is een basisspeler voor Ajax, maar het is wel een jongen die zeker van toegevoegde waarde kan zijn", aldus Diederik Boer. 

Lees meer:
0 reacties