Nicky Hofs is Oosting dankbaar: "Als ik hem niet had gehad..."

Nicky Hofs ziet in Twente-trainer Joseph Oosting een inspirator. In de jeugd van Vitesse werkte hij samen met Oosting, die nu voortreffelijke resultaten boekt met FC Twente. Inmiddels is Hofs opgeklommen tot trainer van Jong Vitesse en hoopt hij ooit hoofdtrainer van de Arnhemmers te worden.

"Hij is belangrijk voor mij, Joseph. Als ik kijk naar mijn trainingscarrière, als ik hem niet had gehad, had ik hem misschien niet leuk gevonden. Of misschien had ik het niet gedaan. Maar ik heb zoveel aan hem te danken. Hij liet me echt plezier hebben in het trainersvak", laat Hofs weten bij ESPN.

Voordat Oosting hem als assistent bij het Onder 19-elftal betrok, was Hofs met zijn gedachten overal. "En ook omdat ik geen structuur voor mezelf had. En hij had dat echt. Joseph was meer van de structuur en ik zei altijd: Doe nou eens rustig."

Oosting zorgde voor de structuur. "Nou, plannen, maar ook veel praten met jongens. En vaak de setting. Waar ga je met de jongens praten? Nou, we deden het altijd op het veld. Hij zei, je moet dat gras ruiken. En ja, zulke dingen helpen me gewoon heel erg. Hij bracht me die structuur. En op een gegeven moment vond ik het leuk. Net maakte ik de grap: Laptoptrainer. Ik hou van veranderingen. En nog steeds. Als het om mijn trainingsformulieren gaat. Elk jaar kan het weer veranderen", vervolgt Hofs.

Hij is dan ook niet verrast over de ontwikkeling van Oosting. "Ik sta er niet echt van te kijken dat hij dit zo goed doet. Helemaal niet. Het is niet omdat ik Joseph goed ken. Ik weet wat voor persoon hij is, wat hij voor iedereen doet en hoe hij dat doet. Dus ik sta hier niet versteld van."

Oosting werd pas bij de vierde keer toegelaten voor de cursus Coach Betaald Voetbal: nu is hij een voorbeeld. "Ik kan je vertellen, tijdens de cursus, de manier waarop hij de cursus deed, wordt nu ook vaak aangehaald. Hoe hij dat heeft gedaan. Hoe duidelijk hij was", besluit Hofs.

Lees meer:
0 reacties