Nicky Kuiper vertrekt bij FC Twente: "Dankbaar voor de kansen"

Nicky Kuiper
Nicky Kuiper Foto: © BSR Agency

Nicky Kuiper vertrekt per direct bij de FC Twente/Heracles Academie. De oud-speler van FC Twente gaat aan de slag bij de jeugdopleiding van Vitesse.

Kuiper was vijf seizoenen werkzaam bij de jeugdopleiding van de Tukkers, maar wordt nu trainer van Vitesse O19. "In 2019 kwam ik als ex-profvoetballer binnen bij de Academie", vertelt Kuiper op de website van de FC Twente/Heracles Academie. "Ik had op dat moment nog geen ervaring als trainer/coach. Destijds kreeg ik direct de kans om als hoofdtrainer van de Onder 16 aan de slag te gaan. Hier leerde ik enorm veel op allerlei vlakken, zoals het omgaan met een groep en individuen die volop in ontwikkeling zijn."

Kuiper werd later medeverantwoordelijk voor FC Twente/Heracles O21. "De kennis en ervaring uit mijn eerste twee seizoenen heb ik verder uitgebreid bij de Onder 21. Daar kwamen ook andere uitdagingen bij kijken, zoals het omgaan met zaakwaarnemers en samenwerken met de eerste elftallen. Terugkijkend op mijn periode ben ik dankbaar voor de kansen waarin ik mij kon ontwikkelen van een onervaren ex-profvoetballer tot een trainer/coach", aldus Kuiper.

Michael Jansen, hoofd jeugdopleiding van Vitesse, is verheugd met de komst van Kuiper. "Met Nicky halen we een oude bekende in huis", zegt hij op de officiële website van Vitesse. "Hij kent de Vitesse Voetbal Academie erg goed en heeft vroeger zelf ook bij de club gespeeld. Bij FC Twente/Heracles Academie heeft de oefenmeester een mooie ontwikkeling doorgemaakt en we zijn blij dat hij bij ons de volgende stappen in zijn loopbaan kan zetten. Tot slot wens ik Nicky veel succes en kijk ik uit naar de samenwerking."

Lees meer:
0 reacties