Nico Wantia vreest voor FC Twente: "Dat sluit ik zeker niet uit"

Nico Wantia
Nico Wantia Foto: © NESimages

FC Twente kan komende zondag de derde plek veiligstellen door te winnen op bezoek bij PEC Zwolle. Nico Wantia is nog niet zo overtuigd van de ploeg van trainer Joseph Oosting.

"Nou, in uitwedstrijden is FC Twente de laatste weken niet zo goed bezig geweest", zegt Wantia in de podcast van De Oosttribune. "Een maand geleden hadden ze acht punten voorsprong op AZ. Toen dacht iedereen van: Nou, die zie we nooit meer terug", aldus Wantia, die FC Twente wellicht ook punten ziet verspelen bij PEC Zwolle. "Nou, dat zou zomaar kunnen. Ik sluit het zeker niet uit. De afscheidswedstrijd van Bram van Polen, dat gaat toch wel een bijzondere dynamiek teweegbrengen daar."

FC Twente-watcher Tijmen van Wissing verwacht meer gevaar van Younes Namli dan van Bram van Polen. "Die wil nog wat laten zien", doelt Van Wissing op de vleugelaanvaller, die eveneens komende zomer vertrekt. "Het is nu natuurlijk een hele aparte wedstrijd", vult voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa aan. "Het staat in het teken van Van Polen. Die roept dan: Die uitslag maakt mij eigenlijk niet uit. Dus daar wordt een beetje laconiek over gedacht. Maar Zwolle wil heel graag ook van FC Twente winnen in een laatste thuiswedstrijd. Met Johnny Jansen langs de kant, die wil toch winnend afscheid nemen."

"Maar laten we eerlijk zijn", vervolgt Van Staa. "FC Twente kan de Champions League halen en heeft wat te winnen. Die gaan daar naartoe om te winnen. Dat lijkt me vrij logisch, maar het wordt niet makkelijk. Dat is weer een ander verhaal."

Lees meer:
0 reacties