"Niemand kende hem, maar hij bleek een fantastisch voetballertje"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © NESimages

Youri Mulder is zeer te spreken over de huidige prestaties van FC Twente. De oud-speler en voormalig assistent van de club uit Enschede merkt dat er weer positief wordt gesproken over FC Twente.

"Ja, dat merk ik hier in de regio", zegt Mulder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Iedereen heeft het erover. Ik ga hier regelmatig in het bos lopen en dan kom ik zo'n boer tegen die ook een paar jaar wat stiller was toen ik over Twente begon. Dat komt omdat ze vorig seizoen geweldig draaiden en daar nu een versnelling bovenop doen."

"In de as hebben ze goede spelers, met Unnerstall, Pröpper, Vlap en Van Wolfswinkel", vervolgt Mulder. "Door die ervaren gasten, kunnen jonkies en talenten uit de regio ook renderen. Toen ik er in de jaren negentig speelde, zaten er 6000 toeschouwers op de tribune. Nu 30.000. Door die succesjaren is er een bepaalde traditie ontstaan. Daardoor is de verwachting hoog."

Mulder verwacht niet dat FC Twente weer echt bovenin mee gaat doen zoals in 2010. "Nee, ik droom over hele andere dingen. Zo ver als in de jaren dat ze kampioen werden en Champions Leauge speelden is Twente ook nog lang niet. Maar er zijn slimme mensen aan het werk. Neem nou Jan Streuer. Die kwam vroeger al met Shadrach Eghan aan. Niemand kende hem, maar hij bleek een fantastisch voetballertje. Streuer heeft een goed oog. De waarde van de selectie groeit, er zijn nu ook minder huurspelers. Dat is prima, doordacht beleid", aldus Mulder.

Virgil Misidjan juicht

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand