Niet Pot, maar Bakker langs de lijn bij Twente: "Omgekeerde wereld"

Joran Pot en Kirsten Bakker samen voor de camera van ESPN
Joran Pot en Kirsten Bakker samen voor de camera van ESPN Foto: © Screenshot ESPN

FC Twente Vrouwen won vrijdagavond de Eredivisie Cup. Dat deden de Tukkers wel met Joran Pot op de bank, maar hij was niet de coach in de finale tegen PSV Vrouwen. Kirsten Bakker had, in het kader van haar trainersdiploma, de leiding.

"Ik was de coach, Joran moest even op de stoel zitten", lacht Bakker bij ESPN. "Omgekeerde wereld." Pot vond het wennen, zo geeft hij toe: "Het was een beetje onwennig. Kirsten heeft het volgens mij fantastisch gedaan. Ik ben hartstikke blij op deze manier." Bakker legt uit waarom zij de coach was: "Ik volg het hele seizoen al de cursus, UEFA A. Daar hoort een examen bij: een wedstrijd coachen. Het werd de hele tijd uitgesteld, uitgesteld."

"Toen kwam dit mooie moment en mocht ik coachen. Of het uitstellen kwam doordat het langer duurde voordat we kampioen werden? Misschien wel, ja, dat was de reden", vertelt ze. In de finale van de Eredivisie Cup was het dan zo ver voor Bakker. Of Pot het lastig vond om het bij een finale los te laten? "Ik denk dat ik er sowieso moeite mee heb, om heel eerlijk te zijn. Maar ik heb alle vertrouwen in Kirsten. We praten dagelijks over voetbal. We weten precies hoe we willen spelen."

"Kirsten weet dat dondersgoed en kan er aanwijzigingen op geven. In haar heb ik alle vertrouwen, maar voor mezelf voelt het onwennig. Ik moest heel vaak op mijn tong bijten en dat lukte niet altijd", is Pot eerlijk. Bakker is volgens Pot geslaagd. "Dat bepaal ik niet. Maar met zo'n wedstrijd, waar zoveel in zit en een scenario wat goed weggezet wordt, dan heb ik een klein beetje druk op de docent gelegd", lacht de coach. 

Bakker wordt vervolgens nog gevraagd naar haar ambities: "Ik ben momenteel zwanger van de tweede, dus ik denk dat dat eerst allemaal mag landen. Wat dan de ambitie wordt, dat zien we allemaal wel. Ik vind het vooral heel leuk wat ik nu doe. Ik denk dat ik me nog heel erg veel moet ontwikkelen in wat ik nu doe. Misschien dat ik, naarmate ik wat ouder wordt, wel hoofdtrainer wil worden. Ik zie wel wat er op mijn pad komt."

Lees meer:
0 reacties