Kitolano FC Twente-target? "Hij gaat een stap maken deze zomer"

Joshua Kitolano
Joshua Kitolano Foto: © Pro Shots

FC Twente treft dit weekend Sparta Rotterdam in de Eredivisie. Leon ten Voorde kent het belang van het duel en weet dat het niet makkelijk gaat worden voor de Tukkers.

"Het is de laatste jaren moeilijk gebleken, het is een vervelende ploeg om tegen te spelen", zegt de clubwatcher bij De Ballen Verstand. "Ze hebben twee linke broeders aan de zijkant uit Japan (Shunsuke Mito en Koki Saito, red.). Tobias Lauritsen is een sterke spits."

Host Frank Bussink ziet nog een interessante speler bij Sparta Rotterdam. "Ik ben groot fan van Kitolano. Is dat niet voor FC Twente misschien? Of kan hij nog een stapje verder", aldus Bussink.

"Het is een hele goede speler die deze zomer denk ik een stap gaat maken", reageert Ten Voorde, die niet weet of Kitolano een optie is voor FC Twente. "Dat ligt er ook aan wie er bij FC Twente weggaat, op welke posities. Maar je kijkt er altijd naar."

Michal Sadílek zou bij een goed EK kunnen vertrekken, aangezien hij nog een eenjarig contract heeft. FC Twente heeft met Youri Regeer en Anass Salah-Eddine al opties voor die positie. "Salah-Eddine is toch wel gehaald voor de linkerkant. Hij kan op het middenveld, maar in principe is dat een linkerverdediger", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties