Velderman: ''Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten''

FC Twente heeft fantastisch nieuws gekregen van een groep van dertig sponsoren, die als 'Noabers' hebben besloten om aandelen te kopen. Het bedrag kan oplopen tot veertien miljoen euro voor de club.

Daarnaast wil de gemeente Enschede helpen met uitstel van betaling van rente, aflossing en risicopremie van de lening van de gemeente. De financiële steun van de investeerders zorgt voor een stabiele financiële basis, waardoor FC Twente de selectie kan versterken om binnen twee jaar terug te keren in de Eredivisie.

"Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten in onze regio en daar mag eenieder trots op zijn", reageert algemeen directeur Erik Velderman op de officiële website van FC Twente. "Er is nog veel werk aan de winkel, maar met deze steun kunnen de technische mensen met volle kracht vooruit. Alles moet erop gericht zijn dat we met FC Twente zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie."

FC Twente heeft financieel flinke klappen gekregen. "De degradatie en de belastingclaim hebben grote financiële consequenties gehad voor onze club. Door fors dalende inkomsten, onder andere het mislopen van TV-gelden, was een aanpassing van ons personeel onvermijdelijk. Dit was echter nog niet voldoende om alle problemen het hoofd te bieden", aldus Velderman, die dus op zoek ging naar alternatieven.

Met de hulp van sponsoren en de gemeente kan de club weer vooruit kijken. "FC Twente begrijpt dat het geduld van velen de afgelopen tijd op de proef is gesteld", zegt Velderman. "Het proces waarin we met alle partijen zaten, vergde echter alle zorgvuldigheid, ook wat betreft de communicatie. Gelukkig is het geduld beloond. De steun en de loyaliteit die de club heeft mogen ontvangen, hebben we als hartverwarmend ervaren."

Foto: Sportfoto-oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand