'Ajax kreeg bij de bouw van de ArenA veel meer gemeentegeld dan FC Twente''

Bij FC Twente is er met blijdschap gereageerd dat de club zich even geen financiële zorgen hoeft te maken. In de rest van Nederland is er echter met verbazing gereageerd op de nieuwe steun van de gemeente Enschede, die de rente en aflossing van de schuld van FC Twente twee jaar heeft opgeschort.

"De zilvervloot lijkt binnen te varen via het Twentekanaal", zegt journalist Gerben Kuitert bij TC Tubantia. "FC Twente heeft een akkoord met de gemeente Enschede en hoeft voorlopig geen rente en aflossing te betalen. Daarmee is er ook een akkoord met investeerders, die tien miljoen euro in de club steken. Directeur Velderman zei: 'Als er geen geld was gekomen, dan waren we aan het eind van het jaar in de problemen gekomen en waarschijnlijk failliet gegaan'."

Kuitert snapt dat de hatelijke reacties in de rest van Nederland. "Maar gisteren haalde Jeroen Kapteijns (De Telegraaf, red.) even een onderzoek van De Groene Amsterdammer aan, waaruit blijkt dat FC Twente als het om gemeentesteun gaat gewoon in het rechterrijtje staat. Ajax heeft bijvoorbeeld bij de bouw van de ArenA veel meer gemeentegeld gehad dan FC Twente", aldus Kuitert.

"Het misverstand is ook dat veel mensen denken dat de gemeente Enschede vier miljoen euro overboekt naar FC Twente, maar Enschede zegt alleen dat ze twee jaar niet hoeven te betalen", besluit de journalist van TC Tubantia.

Weer veel kritiek op uitstel van betaling van rente en aflossing die het noodlijdende FC Twente van gemeente Enschede heeft gekregen. Deze Prinzipienreiter hoor je nooit over het meest eminente vb van staatsteun in NL: de manier waarop Ajax met de ArenA hoog te paard is gezet. https://t.co/OwRBmmwOXb

— Jeroen Kapteijns (@JeroenKapteijns) July 18, 2018

Nog wat voorbeelden van gemeentelijke steun aan voetbalclubs. Vitesse is volgens dit overzicht uit De Groene Amsterdammer Nederlands kampioen hand ophouden. https://t.co/8cGH7nExwc

— Jeroen Kapteijns (@JeroenKapteijns) July 18, 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand