Schipper geeft tekst en uitleg: ''Zonder oplossing is er geen toekomst''

0
Schipper geeft tekst en uitleg: ''Zonder oplossing is er geen toekomst''

FC Twente verkeert nog altijd in financiële moeilijkheden. De club heeft na jaren van wanbeleid flinke schulden gemaakt, waarvan een groot deel nog terugbetaald moet worden.

"We hebben heel lang niet de goede dingen gedaan", legt RvC-lid Dennis Schipper uit bij RTV Oost. "Daarom moeten we nu een aantal jaren wel de goede dingen doen om er weer bovenop te komen. Een onderdeel daarvan is de schuldsanering."

Wat betreft de schuldsanering speelt de gemeente Enschede een grote rol. "We hebben het vertrouwen weer moeten herwinnen bij de gemeente. Het gaat om veel geld en zo rijk is Enschede niet. Dat moet je ook uitleggen aan gezinnen in Enschede die het minder goed hebben. Dat vergt zorgvuldigheid en overleg."

De gemeente is overigens niet de enige schuldeiser. "Het gaat ook om andere partijen. Er zijn nog wat achtergestelde leningen. Dat moeten we integraal aanpakken. We moeten met een oplossing komen die voor alle partijen acceptabel is", stelt Schipper, die nog maar eens benadrukt dat de partijen op den duur wel een akkoord moéten bereiken. "Er is simpelweg geen andere mogelijkheid. Dat weet de gemeente ook. Het is vooralsnog de vraag welke oplossing we kiezen. Zonder oplossing is er geen toekomst." 

Foto: RTV Oost

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›