''Zegt ook wat dat ze met twee vingers in de neus kampioen zijn geworden''

4
''Zegt ook wat dat ze met twee vingers in de neus kampioen zijn geworden''

Gerald van den Belt, directeur van SC Cambuur en oud-directeur van FC Twente, is blij met het kampioenschap van de Tukkers. FC Twente werd maandag kampioen in de Keuken Kampioen Divisie.

"Het is mooi voor FC Twente en het Nederlands voetbal dat de club volgend seizoen weer in de Eredivisie speelt. Ik vind dat de affiches in de Eredivisie dit seizoen in verhouding vaak minder dan die in de eerste divisie. Fortuna - Excelsior of FC Twente - Sparta? Dan kijk ik tien keer liever naar Twente tegen Sparta. Voor de Eredivisie is het een verrijking. Sportief gezien was het wel een matig seizoen en toch zijn ze met twee vingers in de neus kampioen geworden, dat zeg ook wat", begint Van den Belt tegenover TC Tubantia.

Voor de Keuken Kampioen Divisie is het goed dat FC Twente is gepromoveerd. "Qua concurrentiekracht is het geen doen dat Twente in de eerste divisie speelt. Hun spelersbegroting steekt ver boven die van alle anders clubs uit. Cambuur heeft een spelersbegroting van 1,5 miljoen, wij vinden dat Sparta met 2,5 miljoen al schandalig veel geld heeft. Twente gaat daar nog twee of drie keer overheen", aldus Van den Belt.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Apr 2019 om 11:35
  • Quote van 24 Apr 2019 om 06:48
   Een oplichter klopt!
  Jij!??
 • 24 Apr 2019 om 06:48
  Een oplichter klopt!
 • 23 Apr 2019 om 23:33
  Erg jammer dat hij in de nadagen van de heren Munsterman en Van der Laan nog beschadigd is geraakt. Een bestuurder met voetbalverstand, precies waar het in het degradatiejaar aan heeft ontbroken.
 • 23 Apr 2019 om 22:22
  Lekker laten lullen joh
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›