'Van Leeuwen aantoonbaar beste technisch directeur van Nederland''

FC Twente kroonde zich vorige week tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. René van der Gijp was te spreken over de uitzinnige taferelen in Enschede.

"Ik heb genoten, ook die supporters man. Leuk man", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Ik hoor ook dat er best veel aversie is richting die club, maar ik heb dat nooit gehad. Ik vond het echt een heerlijk elftal met Elia, Nkufo, Perez en Arnautovic."

Johan Derksen kent het belang van FC Twente. "De club speelt ook een heel belangrijke rol in de samenleving. Zo'n stad als Enschede zonder FC Twente kun je je daar helemaal niet voorstellen", aldus Derksen, die de promotie een knappe prestatie vindt. "Ted van Leeuwen heeft het dit jaar gered door een heel raar elftal bij elkaar te rapen rondom Wout Brama."

"Het zijn allemaal spelertjes die geen club konden vinden en die heeft hij uit alle landen van Europa gehaald", vervolgt Derksen. "Wonder boven wonder zijn ze gepromoveerd. Met een samengeraapt zooitje heeft Ted het weer gered, maar hij staat nu voor een veel moeilijkere opgave. Hij moet nu een Eredivisie-waardig elftal samenstellen. Het heeft het bij AGOVV en Vitesse ook gedaan, dus het is structureel. Ik vind hem aantoonbaar de beste technisch directeur van Nederland."

Valentijn Driessen van De Telegraaf gunt FC Twente ook een plek in de Eredivisie. "Het is nu wel te hopen dat ze financieel een normaal beleid voeren", reageert de verslaggever. "Ik vond het ook geweldig dat FC Twente de top wilde aanvallen, dat is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal. Maar je moet wel binnen de lijntjes blijven kleuren. Volgens mij doen ze dat nu. Ted van Leeuwen heeft het nu al twee keer gedaan, dus waarom zou het geen derde keer kunnen?"

Foto: Sportfoto-Oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand