''Van der Kraan en gemeente Enschede hebben hun nek uitgestoken''

3
''Van der Kraan en gemeente Enschede hebben hun nek uitgestoken''

AZ kan sinds half december weer in het eigen stadion spelen. Nadat het dak van het AFAS Stadion instortte weken de Alkmaarders uit naar Den Haag, maar ook speelde AZ eenmaal in het stadion van FC Twente.

De gemeente Den Haag wilde het Europa League-duel tussen AZ en Antwerp FC namelijk niet in haar eigen stad hebben. "Toen bood FC Twente uitkomst", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ. "Het doorgaan van dat duel was, vanwege het risico met fans, tot het laatste moment spannend. Uiteindelijk hebben Twente-directeur Paul van der Kraan en de gemeente Enschede hun nek uitgestoken."

Eenhoorn was niet verrast door die solidariteit van onder meer FC Twente. "Het was vooral heel mooi", geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. "Kijk, besturen van clubs kunnen het onderling geregeld oneens zijn. Maar dat wil niet zeggen dat je een hekel aan elkaar hebt."

"De KNVB werkte goed mee, clubs boden hun hulp aan", vervolgt Eenhoorn. "De sport leeft van rivaliteit. Maar als een club het even lastig heeft, dan heeft men binnen de voetbalgemeenschap oog voor elkaar." AZ speelt de rest van het seizoen in het AFAS Stadion, maar nog wel zonder dak. Komende zomer wordt de capaciteit uitgebreid en een nieuw dak geplaatst.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 7 Jan 2020 om 19:11
  Fijn dat AZ vindt dat hij z’n werk goed doet! Ik dacht dat de club van ons In Twente was, weer verkeerd gezien!
 • 7 Jan 2020 om 19:06
  • Quote van 7 Jan 2020 om 18:55
   Laat az maar dankbaar zijn door druijf uit te lenen aan ons.
  hebben aan P vd Kraan toch maar mooi een nieuwe grasmat te danken..tja nog meer...ik zou het niet weten -:))
 • 7 Jan 2020 om 18:55
  Laat az maar dankbaar zijn door druijf uit te lenen aan ons.
Saturday 6 March 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›