Rutten: ''Bij FC Twente zitten veel successupporters in het stadion'' FC Twente profiteert mee van transfer Ziyech naar Chelsea Nkufo: ''Mijn doel is weer terug te keren bij FC Twente'' Rutten duidelijk: ''Ben tegen de constructie met Heracles Almelo'' 'FC Twente kan tonnen aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX'

KNVB onderzoekt mogelijkheid voor zuivere speeltijd in Nederland

4
KNVB onderzoekt mogelijkheid voor zuivere speeltijd in Nederland

De KNVB komt in actie na het duel van Ajax in de Europa League tegen Getafe. Bij dit duel was de zuivere speeltijd enkel 42 minuten en 36 seconden. Mogelijk gaat dit in de toekomst ingevoerd worden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

“Het is alleen niet eenvoudig. Je kan niet zeggen: we gaan naar negentig minuten zuivere speeltijd, dat houdt geen enkele speler namelijk vol", reageert secretaris-generaal Gijs de Jong tegenover Voetbal International. "Maar er zijn tussenvarianten mogelijk, bijvoorbeeld door eerst de extra tijd effectief te maken. Daar staan wij open voor."

"Hoe kan je de zuivere speeltijd omhoog krijgen? Daar zijn we al langer mee bezig", stelt De Jong. "In het pupillenvoetbal tot en met 12 hebben we al een boel ingevoerd. Werken met tijdstraffen na het krijgen van een kaart, de self-pass, indribbelen in plaats van ingooien, doorwisselen."

Bij de FIFA is het door ontwikkelen van de VAR op dit moment de prioriteit. "Daarom zal het niet eerder dan het seizoen 2023/24 zijn tot we überhaupt kunnen testen met zuivere speeltijd in het betaald voetbal.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 22 Feb 2020 om 19:05
  Het idee is uitstekend maar de uitvoering zal wel weer het grootste probleem opleveren. Dat is bij de var ook het geval het idee is uitstekend maar de uitvoering is in veelste veel gevallen inconsequent en erg slecht dat geeft veel frustratie bij spelers en trainers en supporters.
 • 22 Feb 2020 om 12:32
  Ze hebben al moeite om de VAR goed laten te fungeren,en nu moeten ze met de tijd beginnen zodat ze de grotere clubs nog meer de helpende hand kunnen geven.Het is gewoon een grote corrupte bende,dit werkt net zo slecht als de VAR, alleen voor de club die op dat moment moet winnen volgens de KBVB werkt het positief.
 • 22 Feb 2020 om 09:39
  Offtopic: Training vanmiddag verplaatst maar 14.15 uur
 • 22 Feb 2020 om 09:08
  Haha als Ajax een keer benadeeld word komt de knvb gelijk in actie. Op zich vind ik het idee prima hoor maar valt me op hoe hard de knvb altijd voor Ajax loopt.