TOTO-directeur duidelijk: ''We zitten er voor de lange termijn''

1
TOTO-directeur duidelijk: ''We zitten er voor de lange termijn''

De ene na de andere eredivisieclub gaat momenteel in zee met TOTO als sponsor. FC Twente speelt komend seizoen ook met het gokbedrijf op de mouw.

Het sponsorschap betekent dat de buitenlandse goksites voorlopig geen deals mogen sluiten met alle clubs die nu met TOTO op de mouw spelen. Directeur marketing Arno de Jong van TOTO stelt dat het bedrijf andere partijen niet dwars wil zitten. ''We willen onze positie in het voetbal al veel langer versterken en dit is het moment. TOTO is in 1957 ontstaan uit het voetbal en steunt de sport al jaren'', vertelt hij in het Eindhovens Dagblad.

Dat de club juist in de moeilijke coronatijd geldsommen voorhoudt aan de clubs, wordt door sommige mensen gezien als een gemeen spelletje. De Jong stelt dat TOTO niet alleen voor de korte termijn sponsor wil worden. ''Dat blijkt wel uit het feit dat we lange contracten afsluiten. We zitten er voor de lange termijn in en het verschil tussen TOTO en andere bedrijven is dat wij er ook echt voor de sport zijn. Onze winsten gaan niet naar aandeelhouders op Gibraltar of Malta, maar komen ten bate aan de Nederlandse sport.''

Vorig jaar investeerde de Nederlandse Loterij, waar TOTO onderdeel van is, iets meer dan 46 miljoen euro in de sport. ''We zijn een maatschappelijk betrokken bedrijf en snappen bijvoorbeeld dat een belangrijk thema als gokverslaving tegengegaan moet worden. Daarom hebben we ook spellimieten ingesteld, zijn we extra streng als het gaat om spelers tussen 18 en 24 jaar en kun je bij ons op veel minder dingen gokken dan bij andere partijen.''

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 31 Jul 2020 om 09:50
    Als of ik engelen hoor zingen,winst maken is niet eens een issue,ze willen de wereld mooier maken en fungeren eigenlijk meer als AA voor gokverslaving, sjapho goed bezig TOTO!!!
zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›