Van der Kraan terug bij FC Twente: ''Ging niet de goede kant op''

Paul van der Kraan is een paar maanden na zijn afscheid alweer teruggekeerd als algemeen directeur van FC Twente. De bestuurder wilde eigenlijk met voetbalpensioen, maar zit vanaf deze week alweer in de bestuurskamer van de Enschedese club.

"Ik had dit zelf ook niet verwacht. En al helemaal niet met de snelheid waarmee er een nieuwe directeur moest komen", vertelt Van der Kraan in gesprek met TC Tubantia. "De voornaamste reden waarom ik er weer instap is, dat ik zag dat veel dingen die we in 2,5 jaar tijd met zorg hadden opgebouwd, aan het verdwijnen waren."

"In mijn ogen ging het niet de goede kant op en dat is zonde want we waren met z'n allen echt stappen aan het maken", vervolgt de ervaren bestuurder. "Nee, ik wil niet in details treden, daar heeft niemand wat aan. De RvC is bij mij gekomen, omdat ik de dossiers ken, de club ken, de mensen, de supporters, weet wat er speelt en meteen aan de slag kan", aldus Van der Kraan, die woensdag weer begint.

"We gaan aan de slag met de dossiers die er nog liggen en het strategisch plan, met daarin de jaarplannen, dat we onlangs hebben uitgebracht", geeft hij aan. "Daarnaast hebben we op financieel gebied nog wat uitdagingen. We dachten dat we er vanaf waren, maar door corona komen er buiten onze schuld weer donkere wolken op de club af."

Van der Kraan blijft uiterlijk tot komende zomer. "Door mij hier tijdelijk neer te zetten, koopt de club tijd en kan men in alle rust op zoek naar een definitieve oplossing. En daarbij moet men heel secuur te werk gaan. Ik hoop dat er daarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis en kwaliteit die aanwezig is binnen de club."

Teruggekeerde Paul van der Kraan zag het fout gaan bij FC Twente: ‘We moeten secuur te werk gaan bij de zoektocht naar een opvolger’
https://t.co/2rbmnWY6OM

— Leon ten Voorde (@deBankzitter) November 30, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand