'FC Twente kwam goed weg vanwege ontbreken videoscheids tegen NAC'

( 7 reacties)
Zorgeloos overstappen naar Pure Energie
'FC Twente kwam goed weg vanwege ontbreken videoscheids tegen NAC'

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft tijdens de jaarlijkse persbijeenkomst in Zeist gesproken over een belangrijk moment uit de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Twente (1-2).

In de slotfase van het duel was er in het strafschopgebied van Twente een mogelijk penalty-moment, maar dit kon de scheidsrechter niet direct beoordelen. Volgens Van Egmond had een videoscheids op dit moment ingegrepen, maar deze was tijdens dit duel echter niet beschikbaar. Hierdoor kwam FC Twente dus goed weg en werd er geen strafschop toegekend.

"De neiging bij ons is dat er sprake was van strafbaar hands, en ook om de videoscheids te laten ingrijpen”, aldus Van Egmond. In de omschakeling brak Luciano Slagveer door aan de rechterkant, waarna NAC-doelman Nigel Bertrams op weinig subtiele wijze aan de noodrem trok. Slagveer hield een blessure over aan deze aanslag.

De rode kaart van Bertrams was echter niet ingetrokken indien er een videoscheids aanwezig was geweest. "Het gaat hier om een gewelddadige overtreding. Het was anders geweest als er een handsbal was gemaakt, er sprake was geweest van vasthouden of een duwtje om een scoringskans te ontnemen. Zover had het spel niet mogen komen, zelfs niet als er een rode kaart was gegeven, en zou alles teruggedraaid worden. Deze situatie met de keeper is anders, want hier werd een dwaze overtreding gemaakt", besluit Van Egmond.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Jan 2018 om 15:44
  As is verbrande turf...... en is dit niet het bekende "de koe in de kont kijken" verhaal? Gelijke monniken, gelijke kappen, zou ik zeggen.....
 • 11 Jan 2018 om 13:08
  Er zijn Twente aardig wat penalty's onthouden en tegenstanders kregen ze soms erg makkelijk. Videoref snel invoeren bij elke eredivisiewedstrijd. Zal wel een financieel plaatje bijhoren waardoor dat niet snel te realiseren is.
 • 11 Jan 2018 om 13:06
  Volgens mij kwamen onze tegenstanders de laatste 5 a 6 wedstrijden van 2017 vaker goed weg wegens het niet toekennen van een strafschop voor FCT. Zelfs in deze wedstrijd. Vreemd om dat te lezen dat twente "goed weg komt".
 • 11 Jan 2018 om 12:53
  En Twente had ook een penalty verdiend in de eerste helft. Zo heft het elkaar op.
 • 11 Jan 2018 om 09:50
  • Quote van 11 Jan 2018 om 09:42
   Voer de videoref overal en tijdens elke wedstrijd in...of laat het compleet achterwege, maar ga niet selectief te werk en dan achteraf als 'scheidsrechtersbaas' opmerkingen maken in de trend van "wat als..........".
  Helemaal eens TC,
  Gewoon bij elke competitiewedstrijd invoeren!
 • 11 Jan 2018 om 09:42
  Voer de videoref overal en tijdens elke wedstrijd in...of laat het compleet achterwege, maar ga niet selectief te werk en dan achteraf als 'scheidsrechtersbaas' opmerkingen maken in de trend van "wat als..........".
 • 11 Jan 2018 om 08:54
  Had Twente in de eerste helft ook geen penalty moeten krijgen?