Kidsclub FC Twente groeit: ''Kersverse ouders fietsen eerst langs het stadion''

Jan van Halst sprak tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn tevredenheid uit over de huidge gang van zaken bij FC Twente. Vooral over het vrouwenvoetbal kon de Manager Algemene Zaken zich louter positief uitlaten. 

"Op het vrouwenvoetbal mogen we in Twente echt trots zijn", vindt Van Halst. "Vele Twentse meisjes voetballen bij hun amateurclub met maar 1 doel voor ogen: in het FC Twente shirt spelen. Deze zomer – tien jaar na de eerste competitiewedstrijd – waren wij het absolute middelpunt van het Europese vrouwenvoetbal met het EK en die prachtig gewonnen finale. Wat een evenement!."

Bovendien weet FC Twente ook de volgende generaties in grote getalen aan zich te binden. "Onze Kidsclub, die groeit als kool. In het kampioensjaar hadden we 3000 leden, nu zijn dat er om precies te zijn: 12.435! Allemaal jongetjes en meisjes die in hun FC Twente-pyjama onder hun FC Twente-dekbed slapen en naar school gaan met hun FC Twente-broodtrommeltje. Dames en heren, geloof het of niet, we maken het hier echt mee: kersverse ouders die eerst langs het stadion fietsen om hun pasgeboren zoontje of dochter aan te melden en dan pas doorfietsen naar het gemeentehuis", spreekt een trotse Van Halst, die nogmaals aangeeft hoe belangrijk FC Twente kan zijn voor supporters.

"We krijgen hier verliefde stellen die op de middenstip trouwen of juist mensen die troost zoeken na het overlijden van een familielid. We vieren hier dus met elkaar, maar we rouwen ook samen. Wat ik met al deze voorbeelden wil zeggen? FC Twente is allang niet meer zondagmiddag half 3, maar een instituut dat we met elkaar hebben opgebouwd. Een unieke club! Dat betekent ook dat alles hier aanwezig is om straks ook sportief weer de club te worden, die we willen zijn. Maar dan moeten we nu wel rechtovereind blijven staan en hier doorheen komen", besluit Van Halst.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand