Homepage » Eerste elftal » ''Het werd pijnlijk duidelijk dat er totaal geen logica in de veldbezetting zit bij FC Twente''

''Het werd pijnlijk duidelijk dat er totaal geen logica in de veldbezetting zit bij FC Twente''

( 2 reacties)
''Het werd pijnlijk duidelijk dat er totaal geen logica in de veldbezetting zit bij FC Twente''

FC Twente ging zondagmiddag met 2-1 onderuit bij Ajax. De Tukkers kenden een dramatische start en werden aan alle kanten overlopen, maar herpakten zich daarna goed. De beginfase gaf echter wel de problemen van de 5-3-2-formatie bij FC Twente weer.

"Ajax speelde het dolende FC Twente helemaal uit elkaar, en de angst voor een monsterscore was in die openingsminuten heel reëel", schrijft clubwatcher Leon ten Voorde in TC Tubantia. "In die fase werd ook nog eens pijnlijk duidelijk dat er totaal geen logica in de veldbezetting zit bij FC Twente."

Ten Voorde geeft een voorbeeld. "Als Ajax-doelman André Onana de bal had, zocht de centrale verdediger Bijen de linkerspits Kluivert op en dekte vleugelverdediger Hidde ter Avest door op Nico Tagliafico, de linksback van Ajax. Zo gauw Onana het spel had hervat, sprintte Bijen snel naar het centrum en moest Ter Avest halsoverkop terug naar Kluivert, die daardoor seconden lang vrij stond", aldus de journalist.

"Mede door al die onnatuurlijke opdrachten, was FC Twente lange tijd zoekende in de Arena", meent hij. "Maar de ploeg kreeg gaandeweg de eerste helft de reddingsboei toegeworpen door Ajax, dat zichzelf in slaap begon te sussen en steeds meer ruimte weggaf", besluit Ten Voorde.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Feb 2018 om 18:45
    Doe je twente toch echt te kort ze herpakten zich en daardoor kwam ajax er niet meer uit!!! Maar je kan altijd kiezen of je iets negatief of positief beschrijft. Ik durf het zelfs zo te stellen als ajax niet weer de hulp van de scheidsrechter (knvb) hadden gekregen was twente met 3 punten terug gegaan naar Enschede!
  • 12 Feb 2018 om 18:42
    en de rest van de wedstrijd heeft @bankzitter lekker de oogjes dicht gehad.