Homepage » Eerste elftal » ''Begrijp de irritatie bij FC Twente, maar als het andersom was zouden ze ook niks zeggen''

''Begrijp de irritatie bij FC Twente, maar als het andersom was zouden ze ook niks zeggen''

( 2 reacties)
''Begrijp de irritatie bij FC Twente, maar als het andersom was zouden ze ook niks zeggen''

De strafschop die Hakim Ziyech kreeg in het duel tussen Ajax en FC Twente was hét moment van de wedstrijd. Ziyech zelf werd licht getoucheerd door Peet Bijen, maar de 'overtreding' vond plaats buiten het strafschopgebied.

"Ik kon doorlopen en voelde dat ik geraakt werd", legt Ziyech uit voor de camera van FOX Sports. "Ik ging liggen en hij geeft 'm. Ik begrijp de irritatie bij FC Twente, maar als het andersom was zouden ze ook niks zeggen."

Ziyech werd door Ten Hag later in de wedstrijd op de rechtsbuitenpositie neergezet. "Het maakt niet of ik op het middenveld of als rechtsbuiten speel, het zijn beide goede posities voor me. Het liefst speel ik het middenveld, maar als ik op rechtsbuiten moet spelen vind ik dat niet erg", aldus de oud-speler van FC Twente.

Het was op een moment dat FC Twente steeds meer de overhand kreeg. "We kregen er geen druk meer op, we speelden in een te laag tempo", beaamt Ziyech. "Daarmee brengen we onszelf in de problemen. Na de 1-0 kregen we nog twee behoorlijke mogelijkheden, dan kan je het jezelf wel makkelijker maken. Dat deden we niet. Daarna ging het tempo omlaag, dat is wel een beetje gemakzucht. De tweede helft was minder goed dan de eerste helft."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Feb 2018 om 22:21
  • Quote van 12 Feb 2018 om 21:21
   Andersom wordt tie zeker niet gegeven!
  Andersom had de media er schande van gesproken.
 • 12 Feb 2018 om 21:21
  Andersom wordt tie zeker niet gegeven!