Homepage » Eerste elftal » Perez en De Boer vrezen 'egoïstisch' FC Twente: ''Dat zou ook de valkuil voor kunnen zijn''

Perez en De Boer vrezen 'egoïstisch' FC Twente: ''Dat zou ook de valkuil voor kunnen zijn''

( 4 reacties)
Perez en De Boer vrezen 'egoïstisch' FC Twente: ''Dat zou ook de valkuil voor kunnen zijn''

FC Twente verloor zondagmiddag nipt bij Ajax, maar er had zeker meer ingezeten voor de Tukkers. De gelijkmaker in de tweede helft van Adnane Tighadouini was verdiend.

Kenneth Perez looft vooral de assist van Tom Boere. "Het is een hele knappe bal van Boere, want hij heeft niet het gezicht op Tighadouini de hele tijd", zegt Perez bij Dit Was Het Weekend op FOX Sports. "Hij moet gewoon voelen dat hij er is, dan geeft hij een hele knappe bal.

Ronald de Boer vond de spelers van FC Twente egoïstisch. "Ajax gaf in bepaalde momenten wel heel veel ruimtes weg aan FC Twente", geeft hij aan. "Het is dat sommigen echt egoïstisch zijn. Maher kan bij 0-0 de bal drie keer afgeven, maar hij gaat zelf schieten. Daar kwam uiteindelijk de goal van Ajax uit."

De Boer doelt even later ook op een gevaarlijke counter van FC Twente, waarbij Tighadouini de bal op Boere had moeten steken. "Dat doet hij dus niet en bal kwijt", aldus De Boer, die vindt dat Tighadouini de bal in de tweede helft ook had moeten geven in een situatie waarbij drie FC Twente-aanvallers tegenover drie Ajax-verdedigers staan. "Vuckic werd ook echt kwaad. Het was veel te egoïstisch en FC Twente had beter kunnen profiteren van de mogelijkheden."

Perez is het daarmee eens. "Dat zou ook wel de valkuil voor FC Twente kunnen zijn, want Twente heeft in principe betere spelers dan de andere degradatiekandidaten. Maar dit kan een probleem worden, want het zijn sierlijke voetballers. Je weet niet of je dat in een degradatiestrijd ten goede komt", aldus de oud-speler van FC Twente.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 13 Feb 2018 om 08:10
  Dit is niet alleen na de wedstrijd tegen Ajax. Het hele seizoen maken ze voorin praktisch telkens de verkeerde keuzes. Terwijl de simpele oplossing vlakbij is zoeken enkelen steeds de moeilijke oplossing wat tot niks leidt. En dan zitten er zoveel zg.trainers op de bank.
 • 13 Feb 2018 om 06:38
  Is een taak van de technische staf om dit er in te rammen. Eigen belang lijkt voor teambelang te gaan en dat kunnen we nu juist niet gebruiken.
 • 13 Feb 2018 om 00:22
  Dit zien perez en de boer heel erg goed. Als tighadouini of assaidi de ballen gewoon wat vaker passen in kansrijke situaties ipv de hele tijd te denken dat ze het zelf moeten doen dan had twente denk ik echt wel meer punten gepakt. Als ze de rest van het seizoen nou met zijn allen voor elkaar door het vuur gaan en elke wedstrijd maximale inzet tonen dan gaan ze echt nog wel wat plaatsen stijgen.
 • 12 Feb 2018 om 22:56
  ik heb de indruk dat het missen van de kansen tegen Roda ook een belangrijke rol speelt bij het afgeven van de bal. Hij lijkt wat bang voor zijn eigen poging om te scoren.