Derksen verrast: ''Zou er bij een amateurclub geen betere keeper rondlopen?''

FC Twente kon zondagmiddag geen afstand nemen van Sparta Rotterdam. In De Grolsch Veste eindigde de degradatiekraker in 1-1. Johan Derksen genoot van het duel in Enschede.

"Dan weet je hoe het ervoor staat in Nederland. Een kinderhand is gauw gevuld", zei Derksen maandagavond bij Voetbal Inside. "Voetballend stelt het niets voor, maar het was wel hartstikke spannend. Het was een echte wedstrijd. FC Twente was absoluut beter en had verdiend te winnen. Maar ik denk dat ze allebei degradatie zullen ontlopen. NAC is ook een zwak elftal en Roda is ook niet geweldig."

Volgens Derksen heeft FC Twente door een fout van Joël Drommel twee punten gemorst. "Ik heb hier gezegd dat die keeper er helemaal niets van kan", geeft hij aan. "Door dat soort hansworsten degradeer je. Zou er nou bij een amateurclub in de omgeving van Enschede geen betere keeper rondlopen dan dat? Dat gaat er bij mij niet in. Die gozer hebben ze ook nog uit het westen gehaald. Jan van Halst heeft een pakket van dertien spelers gekocht, waar er geen één goed van was", aldus Derksen.

Verbeek weet nog niet te overtuigen als trainer van FC Twente. "Gertjan en Dick zijn prima kerels en goede trainers, dat hebben ze wel bewezen, maar het heeft voor dezelfde keer aangetoond dat emotioneel een trainer eruit gooien en een grote naam aanstellen geen effect heeft", meent Derksen. "Het zijn geen tovenaars. Ze hebben overal met redelijk goed materiaal gewerkt. Het is heel onevenwichtig bij FC Twente, er staat geen team. Alleen een paar jongens die ontzettend leuk kunnen voetballen", besluit hij.

Foto: Sportfoto-oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand