VIDEO | Samenvatting: FC Twente verliest ook bij ADO Den Haag

FC Twente heeft zaterdagavond opnieuw verloren in de Eredivisie. De Tukkers gingen, ondanks een vroege voorsprong, met 2-1 onderuit in Den Haag. De beslissende treffer voor ADO viel een kwartier voor tijd.

De wedstrijd was amper een kwartier oud toen FC Twente de score opende . Frederik Jensen schoot op aangeven van Adam Maher raak. In het verloop van de eerste helft werden beide ploegen gevaarlijk. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Uitgerekend sterspeler Oussama Assaidi bleef op eigen helft te lang pingelen met de bal waardoor hij die kwijtraakte. Twintig seconden later lag de bal erin dankzij een prima schot van Bjorn Johnsen.

In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd. ADO leek wel steeds meer het initiatief in de wedstrijd te pakken. Dat resulteerde uiteindelijk ook in een doelpunt. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Johnsen die profiteerde van een fout bij FC Twente. Hij stiftte de bal slim over de keeper heen waardoor ADO op voorsprong kwam. FC Twente kreeg daarna nog een paar kansjes maar kwam niet meer tot scoren.

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Ebuehi (72. David), Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati (89.Gorter), Bakker; Goppel (65. Falkenburg), Johnsen, Hooi

Opstelling FC Twente: Drommel; Van der Lely (82. Hooiveld), Bijen, Thesker, Cuevas (73. Jensen); Maher, Holla, Jensen; Slagveer, Assaidi (66. Tighadouini)