Homepage » Eerste elftal » Pusic: ''Ik had voor het mentale aspect liever iets meer tijd gehad''

Pusic: ''Ik had voor het mentale aspect liever iets meer tijd gehad''

( 3 reacties)
Zorgeloos overstappen naar Pure Energie
Pusic: ''Ik had voor het mentale aspect liever iets meer tijd gehad''

Een lange blinde bal over de defensie en luttele seconden later lag-ie in het netje: de 2-1 van ADO Den Haag tegen FC Twente. Trainer Marino Pusic liet de tegentreffer in de nabespreking links liggen.

"Bij een elftal dat toch al niet overloopt van zelfvertrouwen, heeft het geen zin de fouten te benadrukken. Dat positieve denken is sowieso al vanaf dag 1 de insteek geweest sinds ik het over heb genomen", legt hij uit in gesprek met TC Tubantia

De afsluitende training voor het duel met PEC Zwolle stond vooral in het teken van plezier maken. "Je probeert op die manier wat te doen aan de gemoedstoestand van de jongens", vervolgt Pusic. "Het is geen eenvoudige opgave om de jongens na het verlies in Den Haag binnen twee dagen weer op te lappen. Ik had voor het mentale aspect ook liever iets meer tijd gehad."

Ondanks de onfortuinlijke nederlaag in Den Haag moet de knop om bij FC Twente. "Het verlies heeft er wel ingehakt, zeker als je alle uitslagen ziet. Maar we hebben geen tijd om verder te treuren. We hebben nog een kans, hoe klein ook, maar het kan nog steeds", besluit Pusic hoopvol.

Foto: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 17 Apr 2018 om 11:51
    In deze fase maakt het niet meer uit of je ze de gemaakte fouten door de strot blijft duwen. Bovendien waren het persoonlijke fouten. De 'daders' zijn zich hiervan bewust. Of je de sfeer lollig moet houden is een tweede. Probeer iets, ga een variant proberen in te slijpen bij een vrije trap of corner. We moeten hoe dan ook scoren vandaag, misschien wel vaker dan één keer. #hoopvol
  • 17 Apr 2018 om 10:03
    Ach ja Pusic je loopt er al een jaar of 2 toch, schijnheilige.
  • 17 Apr 2018 om 09:30
    Lekker knuffelend de pils league in, of niet dan.
zaterdag 26 januari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›