Homepage » Eerste elftal » ''Achteraf hadden we destijds beter kunnen degraderen, zeg ik nu''

''Achteraf hadden we destijds beter kunnen degraderen, zeg ik nu''

( 6 reacties)
Zorgeloos overstappen naar Pure Energie
''Achteraf hadden we destijds beter kunnen degraderen, zeg ik nu''

De lijdensweg van FC Twente vertoont opvallend veel overeenkomsten met de degradatie van de Enschedese club in 1983. Oud-speler Tjalling Dilling herinnert zich de aftocht nog als de dag van gisteren.

"Voor dit seizoen was er ook opvallend veel optimisme, net als toen", schetst Dilling de situaties in het Algemeen Dagblad. "En destijds sneuvelde bij ons in november Rob Groener en Spitz Kohn was zijn opvolger. Zoals nu René Hake en Gertjan Verbeek de laan werden uitgestuurd. Maar het meest opvallende: net als toen heeft FC Twente heel lang gedacht dat degradatie gewoon niet tot de mogelijkheden behoorde. Dat kun je rustig een tikkeltje naïef noemen. Alweer."

FC Twente moet hopen op een wonder. "Stel, ze kloppen PEC en Sparta verliest een dag later van NAC. Dan is alles nog mogelijk. In 1983 zetten we ook nog een eindsprint in. Maar toen bleek al: veel oudere spelers waren duidelijk niet geschikt voor het spelen van degradatievoetbal", vervolgt Dilling.

Het zijn roerige jaren voor de Tukkers. "Achteraf hadden we destijds beter kunnen degraderen, zeg ik nu. We hadden veel nederiger moeten zijn, minder dat verongelijkte moeten tonen. Dat heeft er volgens mij aan ontbroken. Ons krediet is opgeraakt bij de andere clubs in de eredivisie. In de Jupiler League hadden we meteen kunnen gaan bouwen aan een fundament dat nu duidelijk ontbreekt."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 18 Apr 2018 om 08:17
  Deze parallellen zijn in december 2017 al door Tjalling besproken met diverse hogere betrokkenen binnen FCT (oa rvc leden). De informatie van december blijkt wel nagenoeg 100% werkelijkheid te worden. Als nu een journalist contact met Tjalling dan lijkt dit idd wat achterhaalt. Dat ligt meer aan de journalist dan aan Tjalling.
 • 17 Apr 2018 om 12:32
  Degraderen word je nooit beter van ... het heet niet voor niets ‘degraderen’
 • 17 Apr 2018 om 10:36
  Wat een gelul van zeer matige speler destijds , snap niet dat ze die 3 hands spelers en weet ik wat voor figuren , om hun mening vragen . Slappe hap , beetje gevalletje als van der Lely die Tjalling Dilling . Beter houden dit soort gasten hun muil .
 • 17 Apr 2018 om 10:28
  Wat een verschrikkelijk dom stuk.waarde :0.0
 • 17 Apr 2018 om 10:26
  Dom gelul nederigheid in top sport is nooit goed!!!
 • 17 Apr 2018 om 10:02
  Bullshit.
zaterdag 26 januari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›