Statement FC Twente: ''Vak-P weet als geen ander wat daar voor nodig is''

FC Twente en supportersvereniging Vak-P hebben elkaar weer gevonden. De relatie tussen de club en Vak-P was flink bekoeld vorig seizoen nadat het supportershome werd gesloten. Verder bleef FC Twente in gebreke vanwege beperkte communicatie. De club meldt in een statement dat het vanaf dit seizoen anders zal gaan.

In een gezamenlijke verklaring van FC Twente en Vak-P staat: “Dat de club hierin dingen verkeerd heeft gedaan, is inmiddels duidelijk en besproken. Helaas ervaart de club, net als de supporters, dat de kloof tussen supporters en de club, ondanks meerdere inspanningen, er nog steeds is. Dit moeten we verbeteren, de eerste kleine stap is afgelopen maandag (6 augustus) gezet middels een gesprek tussen FC Twente en enkele bestuursleden van Vak-P.”

Door FC Twente en Vak-P is vooral gesproken over de matige communicatie vanuit de club richting de supporters. “Vanuit de supportersverenigingen is een nieuw platform aan het ontstaan waar Vak-P haar bijdrage en steun aan zal leveren. Dit platform moet dan ook de ‘missing link’ tussen fans en club gaan worden, waarbij het proces zal worden aangestuurd door een nog te kiezen supporterscoördinator. De club en de supporters moeten samen 1 front gaan vormen!”, valt verder te lezen op de website van FC Twente.

“Dat degradatie uitgerekend heeft plaatsgevonden in het seizoen dat het supportershome niet 1 minuut open is geweest, is natuurlijk veelzeggend. Ook de gebeurtenissen tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen NAC zijn aan bod gekomen en daar is gezamenlijk een streep onder gezet”, aldus het statement.

Statement FC Twente
FC Twente bracht ook eigen statement naar buiten en steekt daarin de hand in eigen boezem. De club wil de relatie met de supporters verbeteren. “Vak-P en de club stonden altijd pal achter elkaar. Daar was het afgelopen jaar niet bepaald sprake van. Dat moet anders, de club moet weer van de supporters worden. Vak-P weet als geen ander wat daar voor nodig is. Het is van enorm belang dat we intensief met Vak P en de andere supportersverenigingen in gesprek blijven nu en in de toekomst."

“Het komend seizoen wordt ontzettend belangrijk voor de club en dat beseffen onze supporters, zeker ook de ultras, als geen ander. Ons stadion moet weer de kolkende Veste worden! Wij zijn enorm blij dat zij er komend seizoen wederom voor de volle 100% achter ons zullen staan. De steun van Vak-P komt voor de club, zo vlak voor de competitiestart, op een prettig moment en die steun hebben we dan ook keihard nodig. De weg is nog lang, maar we hebben er vertrouwen in dat we de juiste zijn ingeslagen. Kortom; samen vooruit kijken, met 1 missie, zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie!”, aldus de club.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand