'Vamos' of 'Noar veur'n' bij FC Twente? ''Dat moet je even aan hen vragen''

( 0 reacties)
'Vamos' of 'Noar veur'n' bij FC Twente? ''Dat moet je even aan hen vragen''

Wout Brama is dit seizoen een van de weinige Nederlanders in de basis bij FC Twente. De ervaren middenvelder ziet zich omringd worden door Spanjaarden, Duitsers, een Uruguayaan, een Portugees, een Braziliaan en een Welshman.

"Maar ik vind wel dat er goede jongens zijn gekomen", vertelt Brama tegenover RTV Oost. "Dan bedoel ik vooral qua persoonlijkheid. Ik denk dat er nieuw elan in de ploeg is gekomen. Als ik het vergelijk met toen ik binnen kwam, dan is het wel een groot verschil. Er is meer kwaliteit bijgekomen, maar ook meer persoonlijkheden. Dat is fijn om te merken, maar het moet allemaal nog wel beter."

"We moeten aan elkaar wennen en die jongens moeten ook een beetje tijd krijgen om hier te wennen", vervolgt de routinier. "Ze komen vanuit een ander land en cultuur in één keer in Twente terecht. Dat is ook allemaal niet makkelijk. De ene gaat daar makkelijker mee om dan de ander. Er zijn heel veel processen die laat op gang zijn gekomen en waar we echt nog tijd voor moeten hebben."

De Spaanstalige spelers trekken wel veel met elkaar op, merkt Brama. "In elk team heb je bepaalde groepjes, maar ik vind het belangrijker dat iedereen in het veld voor elkaar wil werken en elkaar accepteert. Dat is in ieder geval wel zo. Dat buiten het veld de Spanjaarden meer met elkaar omgaan en de Nederlanders misschien, dat is denk ik heel normaal", aldus de middenvelder.

Brama krijgt tot slot de vraag of het bij FC Twente meer 'Vamos' of 'Noar veur'n'. "Voor mij het tweede, maar ik weet niet hoe het voor de Spanjaarden is", lacht hij. "Dat moet je even aan hen vragen."

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!