Vamos' of 'Noar veur'n' bij FC Twente? ''Dat moet je even aan hen vragen''

Wout Brama is dit seizoen een van de weinige Nederlanders in de basis bij FC Twente. De ervaren middenvelder ziet zich omringd worden door Spanjaarden, Duitsers, een Uruguayaan, een Portugees, een Braziliaan en een Welshman.

"Maar ik vind wel dat er goede jongens zijn gekomen", vertelt Brama tegenover RTV Oost. "Dan bedoel ik vooral qua persoonlijkheid. Ik denk dat er nieuw elan in de ploeg is gekomen. Als ik het vergelijk met toen ik binnen kwam, dan is het wel een groot verschil. Er is meer kwaliteit bijgekomen, maar ook meer persoonlijkheden. Dat is fijn om te merken, maar het moet allemaal nog wel beter."

"We moeten aan elkaar wennen en die jongens moeten ook een beetje tijd krijgen om hier te wennen", vervolgt de routinier. "Ze komen vanuit een ander land en cultuur in één keer in Twente terecht. Dat is ook allemaal niet makkelijk. De ene gaat daar makkelijker mee om dan de ander. Er zijn heel veel processen die laat op gang zijn gekomen en waar we echt nog tijd voor moeten hebben."

De Spaanstalige spelers trekken wel veel met elkaar op, merkt Brama. "In elk team heb je bepaalde groepjes, maar ik vind het belangrijker dat iedereen in het veld voor elkaar wil werken en elkaar accepteert. Dat is in ieder geval wel zo. Dat buiten het veld de Spanjaarden meer met elkaar omgaan en de Nederlanders misschien, dat is denk ik heel normaal", aldus de middenvelder.

Brama krijgt tot slot de vraag of het bij FC Twente meer 'Vamos' of 'Noar veur'n'. "Voor mij het tweede, maar ik weet niet hoe het voor de Spanjaarden is", lacht hij. "Dat moet je even aan hen vragen."

Foto: Sportfoto-Oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand