Smith twijfelt: ''Drie wedstrijden spelen in vijf dagen is geen oplossing''

( 9 reacties)
Smith twijfelt: ''Drie wedstrijden spelen in vijf dagen is geen oplossing''

Matthew Smith zit in dubio. De middenvelder van FC Twente is opgeroepen voor de nationale ploeg van Wales, maar mist mogelijk de belangrijke thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 18 november.

FC Twente hoopt dat Smith alleen meespeelt in het duel om de Nations Cup tegen Denemarken (16 november), zodat hij daarna terugkeert naar Enschede. Wales speelt echter ook nog een oefeninterland tegen Albanië (20 november).

"We hebben met FC Twente een belangrijke wedstrijd, maar er is ook een interland met Wales tegen Albanië", reageert Smith in gesprek met de BBC Wales. "Om op dit moment in mijn carrière onderdeel uit te maken van de selectie van Wales is een geweldige prestatie. Ik wil niet respectloos overkomen en iedereen tevreden te houden. Ik speel graag met Wales tegen Albanië, maar als ik terug mag keren naar FC Twente dan ga ik dat zeker doen."

De middenvelder twijfelt flink. "De Nederlandse media zegt dat ik nog genoeg interlands kan spelen in de toekomst, maar dat kan niemand mij garanderen. Dus iedere keer dat ik wordt opgeroepen wil ik ook spelen. Voor mij is het heel moeilijk om een uitnodiging van mijn land af te wijzen. Ik wil niemand teleurstellen bij FC Twente, maar ze zullen begrijpen dat het gaat om het nationale team", aldus Smith, die ook tussendoor heen en weer kan vliegen.

"Ik heb met de fitnesscoach gesproken van FC Twente en ook dat kwam ter sprake", geeft Smith aan. "Maar het is niet alleen het spelen, ook het reizen komt er nog bij. Mensen realiseren dat niet altijd, maar ook dat telt mee. We hebben erover gesproken, maar het risico om geblesseerd te raken wordt dan veel te groot. Als ik móét spelen, dan ga ik het doen, maar ik denk niet dat FC Twente dat wil. We hebben een aantal belangrijke wedstrijden op het programma staan tot de kerst en ze willen niet dat ik geblesseerd raak. Dus ik denk niet dat drie wedstrijden spelen een oplossing is."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 7 Nov 2018 om 20:18
  Ikzeg. Om uit te komen voor je land is een eer . Zelfs meer dan dat . Maar op deze jonge leeftijd al zo belangrijk zijn voor je eigen land en helemaal voor je club fctwente . Dat zegt veel. Bij deze hoop ik dat er goed met deze jonge jongen om wordt gegaan. Ik wens iedereen succes hiermee.
 • 7 Nov 2018 om 17:59
  In elk geval zijn zowel Smith, als Zekhnini opgeroepen en is het aan de betreffende bondscoach hoe hier mee om te gaan.
 • 7 Nov 2018 om 15:41
  Dit geeft de intenties van deze jongen goed weer. Bij Twente kan hij uiteindelijk meer 'verdienen' dan in een oefenwedstrijd voor Wales. Het is een belangrijke wedstrijd voor Twente waar de ogen (en media) opgericht zijn, dat geldt minder voor een oefenpotje. Belangrijk zijn voor Twente bezorgt hem meer aandacht dan belangrijk zijn in een oefenwedstrijd, immers 3 punten is weer een stapje dichterbij promotie. Winnen in een oefeninterland is leuk maar meer ook niet. Ik snap dat hij voor zijn land uit wil komen. Mooie compromis zou inderdaad zijn terug naar Enschede nadat de eerste interland is gespeeld. Zo snel mogelijk terugvliegen en thuis rust pakken. Eventueel na de wedstrijd tegen Gowet een extra rustdag voor hem. Beter zou het zijn als we een gelijkwaardige vervanger hebben. Dat deze jongen zo belangrijk is voor Twente is veelzeggend. Ik hoop dat er een uitkomst komt waar iedereen zich in kan vinden.
 • 7 Nov 2018 om 14:58
  Heeft die jongen social media? Laten we hem met zn allen de keuze makkelijker maken zou ik zeggen =p Op een aardige toon hè
 • 7 Nov 2018 om 14:38
  • Quote van 7 Nov 2018 om 14:00
   Als hij vrijdagavond speelt reist hij zaterdag om zondag bij ons te spelen. Dat wordt al een opgave denk ik. Na de vorige interland periode is hij al vermoeid terug gekomen en heeft daardoor minder minuten gemaakt bij ons. Gewoon met zijn allen de lampen kapot gooien helpt meer!
  Vrijdagavond spelen is gewoon vrijdagavond naar huis ipv zaterdag. Gebeurt wel vaker, maar ben het met je eens dat het niet optimaal is. Echter zijn de alternatieven nog slechter.
 • 7 Nov 2018 om 14:03
  Nog maar 266 plekken via de ticketsite te koop! De tent is gewoon uitverkocht over 1,5 week mensen!
 • 7 Nov 2018 om 14:00
  Als hij vrijdagavond speelt reist hij zaterdag om zondag bij ons te spelen. Dat wordt al een opgave denk ik. Na de vorige interland periode is hij al vermoeid terug gekomen en heeft daardoor minder minuten gemaakt bij ons. Gewoon met zijn allen de lampen kapot gooien helpt meer!
 • 7 Nov 2018 om 13:52
  Tis maar een belachelijke oefen wedstrijd
 • 7 Nov 2018 om 13:41
  Smith, in mijn ogen liefhebber pursang, verzot op het spelletje voetbal en niet zo op Gucci tassen. Giggs moet gewoon voor hem beslissen (hij is nog maar 18 jaar). Hij moet deze jongen opbellen en aangeven dat Twente hem tegen GAE harder nodig heeft dan Wales tegen Albanië en dat hij daarna ‘gewoon’ weer geselecteerd wordt. Dus na Denemarken gewoon weer hup, richting Enschede. Smith blij, Wales blij, FC Twente blij en heel veel supporters blij.