Smith twijfelt: ''Drie wedstrijden spelen in vijf dagen is geen oplossing''

Matthew Smith zit in dubio. De middenvelder van FC Twente is opgeroepen voor de nationale ploeg van Wales, maar mist mogelijk de belangrijke thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 18 november.

FC Twente hoopt dat Smith alleen meespeelt in het duel om de Nations Cup tegen Denemarken (16 november), zodat hij daarna terugkeert naar Enschede. Wales speelt echter ook nog een oefeninterland tegen Albanië (20 november).

"We hebben met FC Twente een belangrijke wedstrijd, maar er is ook een interland met Wales tegen Albanië", reageert Smith in gesprek met de BBC Wales. "Om op dit moment in mijn carrière onderdeel uit te maken van de selectie van Wales is een geweldige prestatie. Ik wil niet respectloos overkomen en iedereen tevreden te houden. Ik speel graag met Wales tegen Albanië, maar als ik terug mag keren naar FC Twente dan ga ik dat zeker doen."

De middenvelder twijfelt flink. "De Nederlandse media zegt dat ik nog genoeg interlands kan spelen in de toekomst, maar dat kan niemand mij garanderen. Dus iedere keer dat ik wordt opgeroepen wil ik ook spelen. Voor mij is het heel moeilijk om een uitnodiging van mijn land af te wijzen. Ik wil niemand teleurstellen bij FC Twente, maar ze zullen begrijpen dat het gaat om het nationale team", aldus Smith, die ook tussendoor heen en weer kan vliegen.

"Ik heb met de fitnesscoach gesproken van FC Twente en ook dat kwam ter sprake", geeft Smith aan. "Maar het is niet alleen het spelen, ook het reizen komt er nog bij. Mensen realiseren dat niet altijd, maar ook dat telt mee. We hebben erover gesproken, maar het risico om geblesseerd te raken wordt dan veel te groot. Als ik móét spelen, dan ga ik het doen, maar ik denk niet dat FC Twente dat wil. We hebben een aantal belangrijke wedstrijden op het programma staan tot de kerst en ze willen niet dat ik geblesseerd raak. Dus ik denk niet dat drie wedstrijden spelen een oplossing is."

When you're facing the prospect of playing three games in five days for club and country, how do you keep everyone happy?

That's the challenge facing Wales midfielder Matt Smith.

Watch here ???? https://t.co/tmmJYySETi pic.twitter.com/qJZl4wGVDl

— BBC Sport Wales (@BBCSportWales) November 7, 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand