Roep om Van der Lely: ''Je ziet de links- en rechtsback elke week falen''

FC Twente speelde vrijdagavond een dramatisch eerste half uur tegen FC Den Bosch. Met name de beide backs speelden niet goed. Een supporter laat bij De Oosttribune weten helemaal klaar te zijn met Ricardinho.

"Dat is supporterspraat, dat is logisch", reageert voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa. "Die kijken ook naar wedstrijden en als het slecht is, is het slecht. Dan melden we dat. Maar laat ik het zo stellen: het is geen topspeler. Als hij niet goed is, is hij niet goed. Het is geen geweldige aankoop."

Ook Tijmen van Wissing is niet te spreken over de Braziliaan. "Tegen RKC vond ik hem redelijk en gaf hij wat energie, maar dat was de enige wedstrijd waarin ik hem echt goed vond. Ik heb vijf of zes weken geleden ook gezegd dat ik daar liever Van der Lely heb staan of Maria. En centraal Bijen. Ik vind Gonzalez de laatste weken ook wat minder, dus misschien dat Schenk ook weer een keer een kans verdient."

Presentator Bert van Losser vraagt zich af waar Jeroen van der Lely blijft. "Hoe kan iemand die twee ton verdient, nog steeds geen kans maken om in de wedstrijdselectie te komen? Je ziet de links- en rechtsback elke week falen bij FC Twente. Ze durven niet door te dekken en blijven allemaal op één lijn staan", aldus Van Losser.

Ook Van Wissing snapt dat niet. "Ik vind het een gezwets dat je maar zestien man in de wedstrijdselectie opneemt", meent de clubwatcher. "Wat als er nu twee backs geblesseerd raken? Volgens mij mogen er 23 bij de wedstrijdselectie zitten. Wat is dat voor gezwets dat je Van der Lely wilt triggeren... Hij is professioneel genoeg om op de bank te gaan zitten."

Foto: Sportfoto-Oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand