'Klotejaar' voor Bijen: ''Dat was een martelgang, echt verschrikkelijk''

4
'Klotejaar' voor Bijen: ''Dat was een martelgang, echt verschrikkelijk''

Peet Bijen heeft een beroerd jaar achter de rug. De verdediger uit Hengelo degradeerde met zijn club FC Twente uit de Eredivisie, het ergste wat hem kon overkomen als voetballer.

"Het is een klotejaar geweest", constateert Bijen in gesprek met Voetbal International. "Zoals ik bij FC Twente alleen maar bizarre jaren heb meegemaakt. Ik ben vijf jaar geleden in een achtbaan gestapt en hij dendert nog steeds door. Ik heb in mijn profleven nog geen rustig jaar gehad, vrijwel elke dag gebeurde er wel iets onverwachts."

Het dieptepunt was de degradatie. "Ook ik heb lang gedacht dat een grote club als FC Twente niet kón degraderen", geeft de verdediger toe. "Zo'n stadion, zo'n aanhang... Uiteindelijk degradeerden we door een 5-0 nederlaag bij Vitesse. Daar op het veld staan was een martelgang, echt verschrikkelijk. Dat gevoel van totale machteloosheid..."

"Je wil achter elke bal aanrennen, hemel en aarde bewegen. Maar wát je ook doet, niets heeft effect. Vreselijk", aldus Bijen, bij wie de degradatie nog lang door zijn hoofd heeft gespookt. "Op straat klampten mensen je aan, zij wilden de ellende ook van zich afpraten. De supporters zaten er echt mee, alsof ze iets dierbaars, iets eigens hadden verloren. FC Twente zit heel diep verankerd in de regio."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Jan 2019 om 21:36
  De enige juiste reactie van Bijen hier. Staat er dit seizoen erg goed. Ik denk dat we hem dankbaar mogen zijn dat we vierde staan, denk dat we anders van plek hadden kunnen ruilen met NEC
 • 9 Jan 2019 om 20:01
  Een mooie reactie van bijen we leefden in een achtbaan. De wil en inzet en beleving was er wel maar er lukte niets. Dus er speelde dingen waar je geen vat op kunt krijgen, die dingen kun je gerust onzekerheid angst noemen. En wat kan de oorzaak zijn hiervan de club stond in brand en de onrust nam extreme vormen aan. Toen hebben ze ook geprobeerd om doormiddel van bijvoorbeeld trainers te ontslaan problemen op te lossen. Dit gaat in deze situatie waarin de club zich toen bevond nooit helpen. En dit gaat nu ook niet helpen mochten de resultaten tegen vallen.
 • 9 Jan 2019 om 19:26
  Klopt! Maar dat hij nu staat waar hij staat had ik niet verwacht. Knap.
 • 9 Jan 2019 om 18:28
  Ikzeg. Ja peet dat klopt een maal een fctwente fan, altijd een fctwente fan.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›