FC Twente moet promoveren: ''Zij wanen zich als Goliath in Madurodam''

( 2 reacties)
FC Twente moet promoveren: ''Zij wanen zich als Goliath in Madurodam''

FC Twente is één van de vele titelfavorieten in de Keuken Kampioen Divisie. Toch is er door de vele wisselende resultaten niet altijd een pijl op te trekken.

Dat ziet ook journalist Roel Wiche van Dagblad De Limburger. ''Net als voor Sparta is er voor FC Twente maar één credo: promotie. Met zijn voor de eerste divisie duizelingwekkende toeschouwersaantallen (gemiddeld 24.000) en torenhoge begroting (bijna 20 miljoen) waant de eredivisiekampioen van 2010 zich als Goliath in Madurodam.''

Hij vraagt zich wel af hoeveel krediet de ploeg van trainer Marino Pusic nog heeft bij het publiek. ''Ondanks het wanbeleid van de afgelopen jaren is de clubliefde van het trouwe legioen onaangetast, maar de vraag dringt zich op hoe groot het incasseringsvermogen is als de prestatiecurve van de ploeg zo grillig blijft.''

''Het door technisch directeur Ted van Leeuwen grondig gerenoveerde elftal, met spelers uit alle hoeken van Europa, wisselde nuttige overwinningen af met nederlagen in de eigen Grolsch Veste tegen FC Oss en MVV. Het niveau van het spel zal een stuk beter moeten, wil Twente de schande van de degradatie uitwissen'', besluit Wiche.

Foto: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Jan 2019 om 15:59
  • Quote van 10 Jan 2019 om 15:08
   Ik zou zeggen poets die ongelukkige ( wij waren veel beter) nederlaag met een mooie overwinning weg !
  Inderdaad! Gewoon een klotegoal tegen en daarna hebben we intikkertjes volledig gemist. Dit moet gewoon gewonnen worden. Wij willen revanche!
 • 10 Jan 2019 om 15:08
  Ik zou zeggen poets die ongelukkige ( wij waren veel beter) nederlaag met een mooie overwinning weg !