FC Volendam-doelman: ''Dat vind ik erg moeilijk om te accepteren''

( 5 reacties)
FC Volendam-doelman: ''Dat vind ik erg moeilijk om te accepteren''

Mitchel Michaelis raakte een maand geleden geblesseerd in de wedstrijd tussen FC Volendam en FC Twente. De doelman van FC Volendam kwam in botsing met Rafik Zekhnini en liep een aantal flinke breuken in zijn gezicht op.

Inmiddels gaat het beter met Michaelis. "Het was niet best gesteld met me", blikt hij terug in het Noordhollands Dagblad. "Na die klap bleef ik tien seconden liggen. Rustig blijven. Nadenken. Vervolgens deed ik mijn ogen open en zag ik het bloed in mijn handschoenen. Mijn oogkas was flink kapot en mijn jukbeen op drie of vier plaatsen gebroken. Die was ook helemaal ingedeukt."

In het ziekenhuis was men verbaasd over de verwondingen van Michaelis. "De dokter tegen mij dat deze breuken amper van een botsing met iemands knie konden zijn. Eerder van iemand die een zwaar scooterongeluk heeft gehad en geen helm droeg", aldus de sluitpost, die geopereerd moest worden.

De hersenen van Michaelis bleven onbeschadigd bij de botsing, maar de doelman heeft nog steeds last van hoofdpijn. "Pas als dat weg is, kan ik het veld weer op. Hoe lang dit gaat duren? Geen idee. Het kan morgen weg zijn, maar ook een tijdje duren. Ik moet heel goed naar mijn lichaam luisteren."

Michaelis verwijt Zekhnini niets. "Ik weet dat het botte pech was en ik er niets aan kon doen, maar dit is het ergste wat mij kon overkomen", meent de doelman, die altijd droomde om eerste keeper bij FC Volendam te worden. "Eindelijk had ik mijn plek en dan gebeurt dit. Dat vind ik erg moeilijk om te accepteren. Het enige wat ik kan doen is sterker terugkomen en het niveau van voor mijn blessure weer oppakken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Jan 2019 om 23:26
  Beterschap gewenst.
 • 11 Jan 2019 om 11:51
  De doelman van Fc Twente? Desondanks sterkte en beterschap!
 • 11 Jan 2019 om 11:20
  Sneu voor hem; heftige verwondingen
 • 11 Jan 2019 om 10:30
  Beterschap, positief blijven!
 • 11 Jan 2019 om 10:06
  Hopen op een spoedig en volledig herstel. Het was inderdaad domme pech.