FC Volendam-doelman: ''Dat vind ik erg moeilijk om te accepteren''

Mitchel Michaelis raakte een maand geleden geblesseerd in de wedstrijd tussen FC Volendam en FC Twente. De doelman van FC Volendam kwam in botsing met Rafik Zekhnini en liep een aantal flinke breuken in zijn gezicht op.

Inmiddels gaat het beter met Michaelis. "Het was niet best gesteld met me", blikt hij terug in het Noordhollands Dagblad. "Na die klap bleef ik tien seconden liggen. Rustig blijven. Nadenken. Vervolgens deed ik mijn ogen open en zag ik het bloed in mijn handschoenen. Mijn oogkas was flink kapot en mijn jukbeen op drie of vier plaatsen gebroken. Die was ook helemaal ingedeukt."

In het ziekenhuis was men verbaasd over de verwondingen van Michaelis. "De dokter tegen mij dat deze breuken amper van een botsing met iemands knie konden zijn. Eerder van iemand die een zwaar scooterongeluk heeft gehad en geen helm droeg", aldus de sluitpost, die geopereerd moest worden.

De hersenen van Michaelis bleven onbeschadigd bij de botsing, maar de doelman heeft nog steeds last van hoofdpijn. "Pas als dat weg is, kan ik het veld weer op. Hoe lang dit gaat duren? Geen idee. Het kan morgen weg zijn, maar ook een tijdje duren. Ik moet heel goed naar mijn lichaam luisteren."

Michaelis verwijt Zekhnini niets. "Ik weet dat het botte pech was en ik er niets aan kon doen, maar dit is het ergste wat mij kon overkomen", meent de doelman, die altijd droomde om eerste keeper bij FC Volendam te worden. "Eindelijk had ik mijn plek en dan gebeurt dit. Dat vind ik erg moeilijk om te accepteren. Het enige wat ik kan doen is sterker terugkomen en het niveau van voor mijn blessure weer oppakken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand