Koster beseft: ''Zou heel slecht zijn als we FC Twente onderschatten''

0
Koster beseft: ''Zou heel slecht zijn als we FC Twente onderschatten''

Willem II heeft nauwelijks tijd om na te genieten van de derbyzege op NAC Breda. De Tilburgers nemen het woensdagavond in de beker op tegen FC Twente en dus moet de feestvreugde plaatsmaken voor focus. 

"We hebben het al heel snel duidelijk gemaakt dat deze wedstrijd enorm belangrijk is", stelt Willem II-trainer Adrie Koster tegenover Omroep Brabant. "Even genieten en dan meteen de knop om. Dat is door iedereen goed opgepikt." De oefenmeester is onder de indruk van opponent FC Twente. "Ze doen het gewoon goed, ook in die divisie. Het zou heel slecht zijn van ons als we die ploeg zouden onderschatten. Dat doen we zeker niet. Ons is er alles aan gelegen een ronde verder te komen, daar gaan we voor."

Hoewel het bekerduel gespeeld wordt op een ijskoude winteravond midden in de week, zitten er naar verwachting 19.000 toeschouwers in De Grolsch Veste. "Een schitterende entourage", vindt Koster. "Veel publiek en er staan belangen op het spel. Dat is alleen maar lekker. Ik neem aan dat de spelers het ook heerlijk vinden. Op de weersomstandigheden hebben wij geen invloed. Op dit moment ziet het er niet goed uit, maar ik weet niet hoe dat daar is."

Koster is niet van plan om woensdagavond met een B-elftal op de proppen te komen. "We nemen deze wedstrijden zeer serieus, dat hebben we elke bekerwedstrijd gedaan. We zijn vooral met mensen begonnen waar we in de competitie ook mee spelen, dat doen we nu ook."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›