Verdonk blijft Twente trouw: ''Niet het risico dat ik terug naar Feyenoord moet'' Garcia over wissel: ''Moeilijkste moment voor mij als trainer'' FC Twente na zwakke tweede helft onderuit tegen Vitesse MATCHDAY | Spaans tweetal terug in de basis bij FC Twente Brama 'een beetje kribbig': ''Wie bepaalt nu dat ik moet stoppen?''

Berghuis blikt terug: ''Op dat vlak lag de lat hoog in Enschede''

( 1 reacties)
Berghuis blikt terug: ''Op dat vlak lag de lat hoog in Enschede''

Steven Berghuis is nu een van belangrijkste spelers van Feyenoord, maar heeft ook roots liggen bij FC Twente. Tijdens een interview met Voetbal International blikt de aanvaller ook terug op zijn tijd in Enschede.

Tijdens een training denkt hij nog wel eens aan FC Twente. "Laatst deden we een training waarbij we met twee tweetallen tegenover elkaar de ballen hard moesten inspelen. Moest je die bal aanvallen, dus op tempo aannemen, kort bij je houden en weer wegspelen met de juist snelheid. Het deed me even terugdenken aan mijn tijd bij FC Twente", vertelt hij Voetbal International.

"Daar was Alfred Schreuder er altijd enorm mee bezig, op dat vlak lag de lat hoog in Enschede", blikt Berghuis terug. "Sprong er een bal een meter van je voeten, dan kreeg je het direct te horen. Iedere pass moest perfect. FC Twente vond een hoog ritme aan de bal belangrijk en ik heb dat echt moeten leren. Later merkte ik dat er echt profijt van had, zoals toen ik bij Oranje kwam", vervolgt hij.

"Ook daar leek elke pass een schot, maar ik kon dankzij die trainingen bij Twente goed mee komen, al had je altijd baas boven baas", aldus Berghuis. "Wesley Sneijder was qua passing en zuiverheid de absolute koning. Links, rechts, snel handelen, alles op ritme, buitencategorie. Dát is nou functionele techniek, zó belangrijk. Techniek in voetbal wordt altijd verward met kunstjes", besluit hij realistisch. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Jan 2019 om 20:46
    Top trainer
vrijdag 20 december 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›