VIDEO | Samenvatting: FC Twente ruim langs Sparta Rotterdam

FC Twente heeft vanavond voor de achtste keer op rij gewonnen in de Keuken Kampioen divisie. In Rotterdam werd Sparta met 0-3 verslagen. Uitstekende zaken deed de ploeg daarmee, want door puntenverlies van FC Den Bosch is het gat nu zes punten.

Aitor kon FC Twente al een vroege voorsprong bezorgen, maar na een goede aanval was zijn inzet niet goed genoeg. De eerste treffer kwam van de voet van Tom Boere. De Tukkers kregen een strafschop en Boere faalde niet. Kort voor rust verdubbelde aanvoerder Bijen de score. De vrije trap van Aitor kwam terecht bij Bijen die de bal binnenschoot.

In de tweede helft begon Twente weer sterk, Oosterwijk raakte eerst nog de paal en even later werd de 0-3 op het scorebord gezet. Een voorzet vanaf de rechterkant werd nog aangeraakt door Bart Vriends die daarmee de derde treffer onvermijdelijk maakte. Kansen op de 0-4 kreeg Twente wel, maar het grootste hoogtepunt na de 0-3 was het debuut van Fred Friday, hij verving Tom Boere na een uur spelen.

Opstelling FC Twente: Drommel, Nacho, Gonzalez, Bijen, Ricardinho, Van der Heyden, Smith, Aitor, Hamdaoui (Laukart 68'), Boere (Friday 61'), Oosterwijk (Assaidi 78')