Vriends looft FC Twente: ''Daar hadden wij geen antwoord op''

3
Vriends looft FC Twente: ''Daar hadden wij geen antwoord op''

FC Twente deelde vrijdagavond een harde tik uit aan Sparta Rotterdam. De Tukkers wonnen met 0-3 op Het Kasteel, waardoor Sparta voorlopig is uitgeschakeld in de titelstrijd. Dat kwam hard aan bij Bart Vriends.

"De intentie voor de wedstrijd was er duidelijk, een cruciale wedstrijd om te winnen. Maar de manier waarop we 'm uiteindelijk verliezen, lijkt nergens op. Daar moeten we eerlijk in zijn", zegt Vriends tegenover RTV Rijnmond. "Ik vrees dat het ook voor een deel met de eerste tegengoal te maken heeft. Het was geen makkelijke start en een makkelijk gegeven penalty, dan is dat wel weer een klap."

Bij Sparta Rotterdam verdween daarna al snel het geloof en ook de tegenstander maakte indruk. "FC Twente zat vol vertrouwen en zij hebben ons goed geanalyseerd. Zij zetten perfect druk en wij hadden daar gewoon geen antwoord op", aldus Vriends, die niet meer denkt dat Sparta de eerste plek nog van FC Twente kan overnemen.

"Die titel kunnen we inmiddels wel uit ons hoofd zetten", beaamt de verdediger. "In de sport weet je het natuurlijk nooit, maar ik vrees dat het een heel ingewikkeld verhaal wordt. Het kan tot rust in ons hoofd en lijf leiden als we ons vanaf nu perfect kunnen voorbereiden op de play-offs."

Foto: Sportfoto-Oost

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 11 Feb 2019 om 14:06
  • Quote van 11 Feb 2019 om 13:03
   TOCH MOOI DAT ZE ZICHZELF AL AFSCHRIJVEN sorry voor de caps lock ;)
  Tja 11 punten achter, hij kan moeilijk zeggen, dat halen we wel even in.
 • 11 Feb 2019 om 13:32
  Vriends behaalde in 2009 zijn VWO diploma aan 't Hooghe Landt College in Amersfoort en studeerde daarna communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2013 behaalde hij zijn Bachelorexamen. Vriends speelde in de jeugd van VVZA en FC Utrecht. Dat verhuurde hem in januari 2013 aan Go Ahead Eagles. Hiervoor debuteerde hij op 1 februari 2013 in het betaald voetbal, in de Eerste divisie. Hij begon die dag on de basis tijdens een met 1–0 verloren wedstrijd uit tegen FC Den Bosch. In zijn tweede wedstrijd, thuis tegen SC Veendam (1–1 gelijkspel), scoorde hij op aangeven van Jop van der Linden zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Go Ahead promoveerde dat seizoen en nam Vriends in de zomer van 2013 definitief over. Hij begon onder coach Foeke Booy regelmatig in de basis. Op 2 juli 2015 maakte Vriends in stadion de JENS Vesting in Emmen zijn eerste 'Europese' doelpunt. Hij maakte met een kopbal 1–1 voor Go Ahead Eagles in de voorronde van de Europa League, tegen Ferencvárosi. Dit was ook de uiteindelijke eindstand. Op 29 mei 2016 werd bekend dat Vriends transfervrij de overstap zou maken naar Sparta Rotterdam. Hier tekende hij een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.[1] Na twee seizoenen werd deze optie gelicht, waardoor hij tot medio 2019 vastgelegd werd.[2] Later dat jaar kwam er nog een seizoen bij het contract.
 • 11 Feb 2019 om 13:03
  TOCH MOOI DAT ZE ZICHZELF AL AFSCHRIJVEN sorry voor de caps lock ;)
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›