''Dat FC Twente dan zo wint is knap, de platte kar kan van stal''

8
''Dat FC Twente dan zo wint is knap, de platte kar kan van stal''

FC Twente boekte vrijdagavond een fraaie 0-3 overwinning bij Sparta Rotterdam. De ruime zege kwam voor Tijmen van Wissing als een verrassing.

"Erg knap hoe ze zich staande hebben gehouden, dat had ik niet verwacht zonder Brama", zegt de clubwatcher bij De Oosttribune. "Maar iedereen haalde een dikke voldoende. De recepten waarmee ze overwinningen boeken zijn bijna elke week hetzelfde, met name in de omschakeling en de vrije trappen van Aitor zijn altijd gevaarlijk. Het had ook 0-4 of 0-5 kunnen zijn, en dat bij Sparta..."

"Het duo Oosterwijk-Boere vind ik heel sterk op dit moment", vervolgt Van Wissing. "Hamdaoui speelt alsof hij er al jaren voetbalt, hij was balvast. Verdedigend staat het erg sterk op dit moment. Smith deed het goed. Dat ze met een B-team speelden is een beetje oneerbiedig, maar ze hebben echt wel bepalende spelers gemist. Dan is het knap dat je zo wint. De platte kar kan van stal worden gehaald. Als de rest zoveel laat liggen..."

Ook Jan van Staa was vol lof. "FC Twente was gewoon oppermachtig en op alle fronten beter. Ze spelen gewoon goed en zijn stabieler. Het was een geweldige wedstrijd om naar te kijken. Ik had niet verwacht dat ze daar zo makkelijk zouden winnen. Maar het is de verdienste van FC Twente, hoe ze stonden, de ballen speelden. Ze waren volwassen en eigenlijk wel twee maatjes te groot voor dit Sparta", aldus Van Staa.

Foto: Sportfoto-Oost

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Feb 2019 om 11:06
  • Quote van 12 Feb 2019 om 10:56
   Ere wie ere toekomt. Eerste maal dit seizoen 90 minuten lang goed en dominant.
  Klopt inderdaad. Dit was de 1e wedstrijd dit seizoen die over 90 minuten het aankijken meer dan waard was. Maar er zijn nog 42 punten te vergeven, dus kan er nog van alles gebeuren. Dat RKC is b.v. ook aan een opmars bezig zeg en ik geloof dat we daar ook nog heen moeten of niet?
 • 12 Feb 2019 om 10:56
  Ere wie ere toekomt. Eerste maal dit seizoen 90 minuten lang goed en dominant.
 • 12 Feb 2019 om 10:53
  Ikzeg. Geweldig gesproken, eindelijk weer positief over ons fctwente. Geweldig, maar heren we zijn er nog lang niet. Natuurlijk komt bij mij ook de kriebels om kampioen te worden, maar ook daar in ben ik eerlijk gezegd nog even kalm onder. Ikzeg. Als ze zo Door denderen er op of geen eten, dan komt het heel dichtbij. Jaaaaaaaa. Kom op fctwente laat het zien. En blijf zo verder gaan.
 • 12 Feb 2019 om 07:50
  • Quote van 11 Feb 2019 om 22:28
   We hebben de eerste competitiehelft vijf keer verloren en twee keer gelijk. Dus we zijn er nog lang niet. Eerst naar PSV uit. Daar moet je gewoon drie punten pakken.
  Gaap
 • 11 Feb 2019 om 22:28
  We hebben de eerste competitiehelft vijf keer verloren en twee keer gelijk. Dus we zijn er nog lang niet. Eerst naar PSV uit. Daar moet je gewoon drie punten pakken.
 • 11 Feb 2019 om 22:24
  Die gozer lult. Zes punten is leuk, maar 2 x een wedstrijd waar het tegen zit en je bent weer terug. Je wordt kampioen door te winnen van alles onder de top 4. Als je in april nog zo goed staat mag je echt gaan hopen. Ik ben positief, maar het kan ons ook eens tegenzitten.
 • 11 Feb 2019 om 22:18
  Als dit als een verrassing kwam, dan geef je zelf toe dat je er geen verstand van hebt en altijd uit je nekt lult.De waan van de dag, journalistiek!
 • 11 Feb 2019 om 22:14
  Nu weten we het wel een keertje...
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›