VIDEO | Samenvatting: FC Twente zegeviert en pakt periodetitel

FC Twente heeft vanavond met 0-2 gewonnen bij TOP Oss. Door een misstap van MVV is het daardoor kampioen van de derde periode.

FC Twente kwam al heel vroeg op voorsprong in Noord-Brabant. Na drie minuten werkte TOP Oss-verdediger Asmelash de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper. De eerstvolgende grote kans was voor de thuisploeg. Rommens haalde hard uit van dichtbij, maar Drommel kon de bal over het doel werken. Even later kwam Twente weer goed weg, toen Dogan de bal uit de rebound over schoot.

Ook in de tweede helft kreeg TOP de betere kansen. Echter misten zij de scherpte voor de goal van Drommel. Pas richting de slotfase kwamen de Tukkers weer met wat mogelijkheden. Zo was Friday bijna alsnog dichtbij een doelpunt, maar dat kwam pas later. Een paar minuten voor tijd kopte Schenk namelijk de 0-2 binnen uit een vrije trap.

Kort na de 0-2 ontstond er een opmerkelijk moment. De wedstrijd werd namelijk stilgelegd omdat fans van TOP Oss zich achter de goal van Drommel en richting het uitvak begaven en voor onrust zorgden. Ondertussen was de wedstrijd in Maastricht tussen MVV en Almere al geëindigd in 1-1, waardoor FC Twente de derde periode heeft gepakt.

Opstelling TOP Oss: Olij, Smeets, Kaak, Dogan (88' Toure), Van der Sluys, Rommens (82' Van der Biezen), Janssen, Rommens, Overgoor (70' Ladan), Nieveld, Asmelash

Opstelling FC Twente: Drommel; Bijen, Schenk, Gonzalez, Ricardinho; Brama, Smith, Espinosa (77' Hamdaoui), Aitor; Oosterwijk (68' Boere) en Friday (87' Wieffer).