Pusic maakt indruk bij FC Twente: ''Dat zijn klinkende cijfers''

Er is dit seizoen de nodige kritiek op trainer Marino Pusic, maar de trainer staat er uiterst rooskleurig voor met FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen weekend werd daarnaast de derde periode in de wacht gesleept.

"Ik ben vooral blij met de onderliggende waarde van een periodetitel", zegt Pusic in gesprek met Voetbal International. "Wij zijn over een langere periode stabiel gebleven en in staat gebleken om wedstrijden te winnen. Van de laatst twaalf duels hebben we er elf gewonnen en één gelijk gespeeld. In die reeks hebben we acht keer de nul gehouden en slechts vier treffers geïncasseerd. Dat zijn klinkende cijfers, lijkt me."

Pusic kende een moeilijke start met FC Twente met de nederlaag tegen Jong Ajax (2-5) als dieptepunt. "Die wedstrijd was echt een breekpunt van tot hier en niet verder. Ik heb de spelers toen ons grote probleem voorgehouden. We are sweet, but without sugar. Wij speelden bij vlagen leuk en bevlogen voetbal. Maar tegelijkertijd werden we afgestraft door counters, gaven we uit het niets goals weg."

De oefenmeester koos voor doortastender en zakelijker voetbal. "Een degelijke houding past ook bij deze competitie. In de Keuken Kampioen Divisie is geen plaats voor een romantische inborst", meent Pusic, die weet wat er nu gevraagd wordt. "Uiteindelijk breekt de laatste reeks van acht á negen wedstrijden aan waarin het kampioenschap wordt beslist."

"Dan dien je ervoor te zorgen dat je in de driver's seat zit", vervolgt de trainer van FC Twente. "Met een voorsprong van tien punten op de nummer twee kan ik alleen maar tevreden zijn."

Foto: Sportfoto-Oost

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand