Drommel vol bravoure: ''Tegenstanders moeten bang voor je zijn''

( 0 reacties)
Drommel vol bravoure: ''Tegenstanders moeten bang voor je zijn''

Joël Drommel maakt dit seizoen grote stappen in de Keuken Kampioen Divisie. De doelman is uitgegroeid tot een van de sterkhouders van FC Twente. Drommel straalt veel zelfvertrouwen uit.

"Maar ik vind mezelf geen mannetje. Wat is dat eigenlijk, een mannetje?", vraagt hij zich af in gesprek met TC Tubantia. "Met een beetje bravoure is niks mis. Tegenstanders moeten bang voor je zijn. Als keeper moet je iets uitstralen, dat een speler bij een hoge bal denkt: 'Dat duel ga ik niet aan'. Het strafschopgebied is van jou."

"Dat is een proces, dat heeft tijd nodig", vervolgt Drommel. "Aan het begin van je loopbaan ben je nog een kleine jongen. Als je dan een fout maakt, heeft heel Nederland een mening over je en dat is best moeilijk. Nu ben je ouder, je speelt en je denkt meer na."

Drommel leert bij FC Twente veel van keeperstrainer Sander Boschker, die altijd vertrouwen hield in zijn pupil. "Sander heeft alles al meegemaakt. Die ervaring brengt hij op alle keepers bij ons over. We zijn allemaal vooruitgegaan, vind ik. En dat commentaar? Ach, veel mensen weten niet wat het keepersvak precies inhoudt. Het is niet de makkelijkste positie in het veld.", aldus Drommel.

Foto: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!