Espinosa: ''Ik kon niet geloven dat FC Twente degradeerde''

( 1 reacties)
Espinosa: ''Ik kon niet geloven dat FC Twente degradeerde''

FC Twente heeft dit seizoen de nodige Spaanse invloeden in de selectie. Net als voor Aitor Cantalapiedra is het voor Javier Espinosa zijn eerste club buiten Spanje.

"Ik kon niet geloven dat FC Twente degradeerde", zegt de middenvelder in gesprek met RTV Oost. "Het is in Spanje een grote club. Toen Aitor bij FC Twente tekende, wist ik zelfs nog niet dat ze gedegradeerd waren."

In het kielzog van de twee smaakmakers kwam ook Nacho Monsalve naar Enschede. De verdediger moest wennen in Nederland. "Het is nooit makkelijk wanneer er veel buitenlandse spelers zijn, zoals bij FC Twente. Je moet elkaar als team dan eerst goed leren kennen. We zijn echt op nul begonnen."

"Het moeilijkste is de taal", vervolgt Nacho. "We praten met iedereen Engels. Alleen met de groep Spanjaarden praten we in onze eigen taal. Met teamgenoten als Cristian González, Rafael Ramos. Of assistent Gonzalo García García. Zij regelen veel zaken voor ons en met hen kunnen we in onze eigen taal praten."

Nacho is inmiddels gewend in Nederland en op zijn plek bij FC Twente. "Ik ben hier nu erg tevreden. We zijn deze maand erg gefocust. Hopelijk kunnen we dit team terugbrengen naar de Eredivisie", aldus de Spanjaard.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Mar 2019 om 14:52
    Fijne gozers deze Spanjaarden. Mooie in deze zonnige regionen blijven speuren naar nieuwe spelers!
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›