Ten Voorde tempert verwachtingen: ''FC Utrecht gaat winnen'' Garcia optimistisch: ''Dat is geen slecht begin van het jaar'' FC Utrecht moet maar liefst zes spelers missen tegen FC Twente ''Bij de volgende club gaan jullie de Douglas van vroeger terug zien'' ''Ik sputter tegen en begin over Bosch, die hoort in de basis''

Brama geniet: ''Ik drink nooit bier, maar vandaag wel''

( 3 reacties)
Brama geniet: ''Ik drink nooit bier, maar vandaag wel''

Wout Brama heeft een unieke prestatie geleverd door met FC Twente kampioen te worden van de Eredivisie én de Eerste Divisie.

Brama kreeg de schaal uit handen van Blaise Nkufo, die in 2010 de prijs in ontvangst mocht nemen. "Dat Blaise er was, vond ik extra bijzonder", zegt Brama in gesprek met TC Tubantia. "Als we vroeger met Blaise het veld opkwamen, voelden we ons sterker, hij was inspirerend voor de spelers."

"Ik hoop dat ik de schaal op een dag ook mag doorgeven, alleen dan niet in deze competitie. Het was een bijzonder jaar, ik ben in stadions geweest waar ik nooit kwam. Maar één jaar was genoeg, nooit meer de Keuken Kampioen Divisie", aldus de captain, die wel een feestje ging vieren. "Ik zag bier staan in de kleedkamer, ik drink nooit bier, maar vandaag wel."

FC Twente speelde een slechte wedstrijd tegen Jong AZ, maar dat deerde Brama niet. "Ik kom hier vandaan, ik weet wat er op het spel staat en hoe belangrijk dit is", beseft hij.

Foto: Orange Pictures

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 Apr 2019 om 13:50
  • Quote van 23 Apr 2019 om 10:14
   Kampioensblikken vandaag al in de winkel?
  Mooiste zou zijn om ze in het hele land in de schappen te hebben. Dan kan iedereen zien wie eraan komt! Er komt nu toch wel een ludieke tegenactie, nadat wij vorig seizoen kratjes Jupiler hebben ontvangen, bij alle ED clubs een kratje Grolsch brengen. Al is dat wel zonde van het bier.... Misschien bij de stadions een sixpack lege kampioens blikken neerzetten. :-)
 • 23 Apr 2019 om 10:23
  • Quote van 23 Apr 2019 om 10:14
   Kampioensblikken vandaag al in de winkel?
  ik hoop zo snel mogelijk :)
 • 23 Apr 2019 om 10:14
  Kampioensblikken vandaag al in de winkel?