Bosch krijgt kans bij FC Twente: ''Dat maakt het extra leuk''

( 4 reacties)
Bosch krijgt kans bij FC Twente: ''Dat maakt het extra leuk''

Jesse Bosch krijgt in de voorbereiding de kans bij de eerste selectie van FC Twente. Voor de negentienjarige middenvelder is het trainingskamp in De Lutte extra speciaal, omdat hij zelf uit het Twentse dorp komt.

"Mijn familie, vrienden, iedereen is voor FC Twente", vertelt Bosch op de officiële website van FC Twente. "Iedereen om me heen praat over de club en kent precies het gevoel. Dat ik hier dan mag trainen is echt bijzonder. Ik woon al mijn hele leven middenin het dorp en ken dan natuurlijk veel mensen die komen kijken, dat maakt het extra leuk."

Bosch trainde vorig seizoen al een paar keer mee met de eerste selectie, maar mag nu de voorbereiding meemaken. "Dat voelt wel als iets officieels", meent de middenvelder. "Nu krijg ik de kans mij te laten zien in de wedstrijden en is het allemaal nog serieuzer. Deze week merk je hoe het er echt allemaal aan toe gaat."

Het talent ziet grote verschillen. "Vorig jaar bij FC Twente onder 19 was het nog jeugdvoetbal, maar bij het eerste is allemaal zo anders", aldus Bosch. "Overal wordt rekening mee gehouden. Het zijn kleine dingen die het zo veel anders en professioneler maken. Op het veld heb je altijd goede intensiteit, de constantheid van de spelers is zo hoog, dat valt me erg op."

"Bij de jeugd heb je spelers die twee leuke acties direct afwisselen met drie slechte, hier zijn de jongens zo constant", vervolgt hij. "Als middenvelder zie je hier hoe vast je aan de bal moet zijn en je geen rare fouten kunt maken, van de oudere jongens kan ik nog zo veel leren. Dit zijn allemaal mooie leerzame ervaringen deze week."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Jul 2019 om 19:59
  • Quote van 12 Jul 2019 om 14:06
   Deze jongen meerdere malen zien spelen. Is niet goed genoeg
  Ikzeg. Fct. Dan is het juist super om hem mee te laten trainen en mocht hij nu er nog niet voor klaar zijn zo als ik het lees bij u is ie nog niet goed genoeg, juist door veel mee trainen dat geeft ie ook zelf aan. Komt deze jongen er wel.
 • 12 Jul 2019 om 14:59
  • Quote van 12 Jul 2019 om 14:06
   Deze jongen meerdere malen zien spelen. Is niet goed genoeg
  Daarom is het meetrainen op dit moment erg belangrijk. Kan hij toch aanhaken door vaker te trainen met de selectie of redt hij het (nog) niet. Overgang van de jeugd naar het eerste is behoorlijk groot, zoals hijzelf al aangeeft. Mee mogen trainen is een goede stimulans, daardoor krijg je ook inzicht of spelers het al wel bij kunnen benen of dat ze beter af zijn bij jong Twente of zelfs nog een jaar in de jeugd.
 • 12 Jul 2019 om 14:06
  Deze jongen meerdere malen zien spelen. Is niet goed genoeg
 • 12 Jul 2019 om 13:54
  Hopelijk kan hij zich ontwikkelen
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›