Roemeratoe debuteert: ''Hier heb ik al die jaren naartoe gewerkt''

5
Roemeratoe debuteert: ''Hier heb ik al die jaren naartoe gewerkt''

Godfried Roemeratoe maakte afgelopen weekend zijn debuut in de eredivisie. De tiener kwam al op zijn veertiende vanuit Zeeland over om in de jeugd van FC Twente te voetballen.

De middenvelder dacht voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV nog een keer terug aan het pad dat hij bij de Tukkers bewandelt heeft voor hij zijn debuut mocht maken. Hij kon niet aarden in het gastgezin, moest altijd met de trein terug naar Zeeland en hij voelde zich soms alleen. Het is niet altijd makkelijk om profvoetballer te worden, maar hij gaf niet op. ''Daarna werd ik vooral opgepept door het publiek en het spandoek. Het was indrukwekkend, ik had er zoveel zin in'', vertelt hij in gesprek met TC Tubantia.

Zijn debuut gaat hij nooit meer vergeten. "Hier heb ik al die jaren naartoe gewerkt. Ik had gehoopt dat het vorig jaar al zover was, maar dat lukte niet. Ik voel nu ergens opluchting, omdat ik tot hier ben gekomen. Maar ik blijf er niet te lang in hangen, vanaf hier ga ik verder. Ik leef heel ontspannen met wat er op mijn pad komt. Barcelona of Bayern, dat zou ultiem zijn, maar als mijn weg een andere kant op gaat, dan zit me dat niet dwars'', besluit hij. 

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Aug 2019 om 13:05
  jongen met de juiste instelling lijkt me! hopen dat hij zn prestatie's omhoog kan gaan doorzetten
 • 10 Aug 2019 om 12:32
  Ik vind het jammer dat ze bij twente hun talenten bijna nooit verhuren. Roemeratoe, Bosch en zerrouki lijken vast bij het 1e elftal aangehaakt te zijn. Wieffer bijvoorbeeld lijkt afgehaakt te zijn, omdat die andere 3 een betere indruk achterlaten. Dan zou ik wieffer verhuren aan een kkd ploeg. Kijken hoe hij het daar doet. Dat hadden ze een aantal jaar geleden ook met van der Heijden moeten doen. Hij heeft veel talent, alleen als hij een wedstrijd in een stadion gaat spelen klapt hij dicht. Die hadden ze ook moeten verhuren. Het blijft jammer dat dit te weinig gebeurd. Dan neem ik promes als voorbeeld. Die werd verhuurd aan de Eagles, deed het daar erg goed en werd 2 jaar later verkocht voor miljoenen.
 • 10 Aug 2019 om 12:23
  Topper, hele goede techniek rust aan de bal en een echte ballenpakker. Grote klasse dat die er door is gekomen en zijn debuut heeft gemaakt. Uitzonderlijk want de laatste jaren is dat niet gebeurd, behalve uit armoede geboren jeugd als lely oosterwijk etc die wil ik helemaal niet meer eens benoemen als speler voor ons aller Fc Twente. Reken erop dat de lat erg hoog ligt bij Twente op dit moment zie Boere die hoeft helemaal nergens meer op te rekenen.
 • 10 Aug 2019 om 12:07
  • Quote van 10 Aug 2019 om 11:54
   Goeie jongen
  Waar baseer je dat op? GeneraalKontjeAnaal?
 • 10 Aug 2019 om 11:54
  Goeie jongen