''Kreeg deze week al berichten van Heracles-fans over FC Twente''

0
''Kreeg deze week al berichten van Heracles-fans over FC Twente''

De Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is vrijdagavond terug van weggeweest. Na een jaar afwezigheid staan beide Twentse ploegen weer tegenover elkaar op het hoogste niveau.

Orestis Kiomourtzoglou zal op het middenveld staan bij Heracles Almelo. De Duitser met Griekse roots speelt pas sinds dit seizoen in Almelo, maar kent het belang van de Twentse derby. "Ik kreeg deze week op Instagram al berichten van Heracles-fans over Twente", zegt Kiomourtzoglou in gesprek met TC Tubantia. "Het wordt echt een gevecht, dat zijn de mooiste duels."

De 21-jarige middenvelder speelde al wel met Unterhaching de stadsderby tegen 1860 München. "1860 is afgezakt naar de Derde Bundesliga en speelt nu de derby tegen Unterhaching, drie metrostations verderop", blikt Kiomourtzoglou terug. "Voor ons was het speciaal, we wilden winnen van de grote club. We werden onder politiebegeleiding naar het stadion gebracht en dat zat dan ook vol."

"Unterhaching is een kleine club, met weinig supporters", vervolgt hij. "Het stadion ligt in een voorstad, op vijf minuten rijden van München. Alles aan 1860 München is groter, de club, het aantal fans, de hoeveel geld en de naam. In de stad zelf zijn ook meer mensen voor 1860 dan voor Bayern München. Tussen die twee clubs is het oorlog."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›