Schreuder stunt: ''Soms heb je een succesje nodig als bevestiging''

1
Schreuder stunt: ''Soms heb je een succesje nodig als bevestiging''

Bayern München blies vorige week Tottenham Hotspur nog met 2-7 van het veld af, maar afgelopen zaterdag volgde een verrassende 1-2 nederlaag tegen TSG 1899 Hoffenheim. 

De ploeg van trainer Alfred Schreuder was de eerste ploeg in ruim een jaar die in competitieverband wist te winnen in de Allianz Arena. "Ik heb wel extreem veel reacties gehad. Bayern was al meer dan een jaar ongeslagen thuis in de Bundesliga. Hoffenheim had daar in elf jaar tijd ook nog nooit gewonnen", vertelt Schreuder in gesprek met De Telegraaf.

Vorig seizoen was hij assistent-trainer van Ajax, maar dit jaar wilde hij op eigen benen staan. Dat doet hij nu in Duitsland, waar hij na zeven wedstrijden de twaalfde plaats bezet. "We zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt en nieuwe jongens moeten wennen. Ze ontwikkelen zich prima, maar dat gaat met vallen en opstaan. Je merkt dat er veel geloof is in wat we doen. Alleen heb je wel een succesje nodig als bevestiging."

Die bevestiging heeft de ploeg in München gekregen. "Met de afwezige Ishak Belfodil en Andrej Kramaric missen we nog twee topbasisspelers. Dat is hetzelfde als Ajax zonder Hakim Ziyech en Dusan Tadic speelt. Gelukkig staan er nu jongens als Sargis Adamyan op'', doelt hij op de voetballer die dit weekend trefzeker was tegen de regerend kampioen.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Oct 2019 om 10:13
    Beste redactie, kunnen jullie al die berichtgeving omtrent Schreuder aub weglaten? Zit echt helemaal niemand op te wachten, vervuiling vd app. Bvd!