''Busquets werd uit zijn lijden verlost, dat was pijnlijk om te zien''

2
''Busquets werd uit zijn lijden verlost, dat was pijnlijk om te zien''

Oriol Busquets zit in een moeilijke periode bij FC Twente. De huurling van FC Barcelona werd tegen Sparta Rotterdam (2-1) voor de tweede keer op rij gewisseld.

"Hij begon heel erg goed in zijn eerste wedstrijd tegen Fortuna", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij de Tubantia Podcast. "Ik deed ook mee aan die lofzang, want ik dacht: Wat is dit voor goede speler? Tegen Heracles ging het nog, maar tegen Feyenoord en afgelopen zaterdag was hij wel heel erg slordig. Hij werd min of meer uit zijn lijden verlost. Dat was wel pijnlijk om te zien."

Ten Voorde heeft hoge verwachtingen van Busquets. "Ik vind dat je van een jongen die afgelopen zomer nog meespeelde in het eerste elftal van FC Barcelona tegen Chelsea, weliswaar in een oefenwedstrijd, meer mag verwachten. Hij zit komende week bij Jong Spanje. Dat is de beste Jong-ploeg van Europa, pas geleden Europees kampioen geworden. Dat betekent dat je ook een bepaalde status hebt. Dan kan je echt goed voetballen", aldus Ten Voorde.

"Dat kan hij ook, alleen komt het er op dit moment niet uit", vervolgt de journalist. "Het is te vlak. Je ziet aan die jongen dat hij het gewend is om altijd in een team te spelen dat beter en dominant is. Dat is lekker voetballen als je en voetballer bent zoals hij. Alleen worden er nu andere dingen van hem gevraagd. En wat erbij komt is dat die jongen negentien jaar is en uit een ander land komt, dat is gewoon hartstikke moeilijk. Dat zie je bij Nakamura ook, dat moet je niet onderschatten."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 7 Oct 2019 om 19:56
  • Quote van 7 Oct 2019 om 19:27
   Komt wel goed met hem. Je ziet aan alles wel dat hij kan voetballen, alleen omdat het hele in een dip zit komt het er niet uit.
  2weken de tijd om het om te draaien
 • 7 Oct 2019 om 19:27
  Komt wel goed met hem. Je ziet aan alles wel dat hij kan voetballen, alleen omdat het hele in een dip zit komt het er niet uit.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›