Brondeel: ''Dan praat niemand over je, dan kent niemand je meer''

Jorn Brondeel mocht zaterdagavond zijn eerste minuten van het seizoen maken. De 26-jarige doelman verving in het verloren uitduel bij AZ Joël Drommel, die al vroeg in de wedstrijd een rode kaart kreeg.

De Belg heeft een moeizaam jaar achter de rug.  "Vorig jaar in de voorbereiding breek ik dan mijn teen", vertelt hij tegenover RTV Oost. "En Joël doet het heel goed. Het team deed het heel goed en worden kampioen. Dan praat niemand meer over je. Dan kent niemand je meer. Mijn allergrootste ambitie is om bij Twente in de goal te staan. Want het blijft een grote club, ook in België zien ze het als grote club."

"Uiteindelijk train je daar toch iedere dag voor. En ook al weet je dat je een goede talentvolle keeper voor je hebt, dat het moeilijk is", vervolgt Brondeel. "Maar ja, succes komt niet op een makkelijke manier. Voor mij telt nu enkel de volgende wedstrijd tot een goed einde brengen en dan zie ik daarna wel weer verder. Meer kun je er niet aan doen. Het lot van een keeper is heel apart", beseft hij. 

"Ik betreur natuurlijk de manier waarop het allemaal (de degradatie, red.) gelopen is. Dat is voor mij, voor de supporters, voor de club een hele moeilijke tijd geweest en dat moet je maar zien te boven te komen", legt Brondeel uit. "Er zijn natuurlijk veel dagen geweest dat ik in m'n appartement zat, ver weg van familie en dacht, is dit het nu? Ben ik hier voor gekomen?"

"Dan moet je even slikken en herinneren waarom ik hier ben en waarom ik begonnen ben met voetballen. Die ambitie en droom houden me dan op de been. Dat ik ooit kan zeggen, het heeft me drie/vier jaar gekost, maar ik sta er wel. Komt die dag niet, dan komt ie niet, Maar komt ie wel, dan is het uiteindelijk wel een overwinning", besluit de doelman.  

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand