''Volgens hem hadden Bosch, Brama en Hölscher moeten spelen'' ''Had FC Twente gesierd als ze openbaar excuses hadden aangeboden'' Pleguezuelo blinkt uit bij FC Twente: ''Hij is absoluut een krijger'' ''Vond het een hele logische beslissing om Schenk te passeren'' Derksen duidelijk over Garcia: ''Dat blijft natuurlijk bezopen''

Busquets: ''Dat is alleen maar goed voor mijn ontwikkeling''

( 0 reacties)
Busquets: ''Dat is alleen maar goed voor mijn ontwikkeling''

Oriol Busquets verhuisde afgelopen zomer van Barcelona naar Nederland, een grote verandering voor de jonge middenvelder.

De 20-jarige Spanjaard is al enkele maanden alleen in Nederland. "Heimwee ken ik niet. Ik ben graag alleen”, aldus Busquets tegenover Tubantia. “Ik ben het ook gewend. Ik was veertien jaar toen ik uit huis ging en op de academie van Barcelona ging wonen."

"Het scheelt natuurlijk ook dat we met Espinosa, Aitor en Pleguezuelo nog drie Spanjaarden hebben en een trainer hebben die de taal spreekt. Die jongens helpen me als het nodig is", vervolgt hij. "Het enige waar ik hier niet aan kan wennen zijn de eetgewoontes. Om vijf uur het avondeten. Dat is voor een Spanjaard heel gek."

Afgelopen zomer maakte hij de keuze om verhuurd te worden aan FC Twente. "De mensen van FC Twente (trainer Gonzalo Garcia en technisch directeur Ted van Leeuwen) zijn vorig seizoen bij een wedstrijd van Barcelona B wezen kijken en lieten vanaf het eerste moment weten dat ze me graag wilden hebben. Die vasthoudendheid heb ik enorm gewaardeerd”, vertelt de Spanjaard.

Maar in Enschede ging het niet zoals gewenst, Busquets belandde zelfs op de bank. "Misschien wilde ik het begin wel te graag laten zien wat ik kan”, kijkt hij terug. “Bij Barcelona ben je bijna altijd beter en heb je de bal. Hier moet je vechten, duelleren."

"Daarom vind ik het ook niet erg dat ik nu centraal achterin sta", gaat hij verder. "Ik ben van nature een nummer 6, en daar speel ik ook het liefst. Maar als centrale verdediger word je gedwongen om agressief te spelen en de ruimtes te scannen. Dat is alleen maar goed voor mijn ontwikkeling.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!